Belokranjsko kolo po knapovsko

Nedeljski dan je knape odpeljal v Belo krajino. V Črnomelj so odšli s podporo svojih zvestih navijačev, ki knape vedno in povsod spremljajo v velikem številu.

Pa poglejmo kaj se je dogajalo v Črnomlju, mestu iz katerega se knapi že dolgo dolgo niso vrnili z zmago.

Kako pa je bilo tokrat? Beri dalje…

Obe ekipi sta začeli zaprto. Že v začetku pa prva nervoza knapov. Napaka v zadnji vrsti in nekdo od Belokranjcev je sam krenil na Možica. A Tico se je izkazal in ohranil mrežo nedotaknjeno. Počasi so si tudi knapi začeli ustvarjati priložnosti. A vseeno do konca prvega polčasa so ostali nenevarni. Zopet pa se jih je držala tudi smola. V zadnjih krogih jih nikakor ne zaobidejo poškodbe. Tako je knapovska škvadra ostala še brez dveh pomembnih členov. Luka Milinovič je utrpel zlom ključnice, Domen Kunič pa je utrpel poškodbo zadnje lože.

S  strahom smo pristaši zeleno-črnih krenili v drug polčas. Knapi so sicer prevzeli niti igre v svoje roke, a ob zaprti igri domačinov ni bilo pravih priložnosti.

A vendarle tudi v Trbovljah kdaj pa kdaj posije sonce.

V 78. minuti pa enajstmetrovka. Po odbiti žogi od prečke in naletu Periča je le-tega nekdo porinil od zadaj (Mogoče je žoga že pred prekrškom prečkala golovo črto?) in glavni sodnik je pokazal na belo piko. Hladen kot špricer, pa je bil seveda naš rutinirani Denis Bašić, ki je knape povedel v vodstvo. Knapi so se pomaknili nazaj in zopet zapretili iz kontre. Še enkrat je uspelo pobegniti Ivici Periču. Ivica je bil znova podrt in sledila je še ena enajstmetrovka. Slednjo pa je prejšnji odrešitelj tokrat pač zgrešil. Knapi so vendarle dočakali pisk glavnega sodnika in zaplesali Belokranjsko kolo.

Čestitke knapom za težko priborjeno zmago, prav tako pa pohvala vsem navijačem Rudarja za dolgo pot. Nekateri so se na poti nazaj ustavili še v Ivančni Gorici, kjer jim žal ni uspelo videti poraza ajzenponarjev.

Nič zato, bomo pa zanj poskrbeli v sredo, 29.5.2024 z začetkom ob 18h v Ljubljani. Približuje se dan D, zato vsi pristaši nujno v Ljubljano. Nekaj mest na navijaškem avtobusu je še prostih in ni dileme, da se v sredo ne vidimo v Ljubljani.

Zdesetkani knapi potrebujejo pomoč  in zdaj jo najbolj rabijo. Ne bodo vas razočarali. V sredo bomo Ljubljano naredili zeleno-črno.