Risi postali plen knapov

V nedeljo, 19.5.2024, so knapi v Športnem parku Rudar pred več kot 500 gledalci pričakali rise iz Ivančne Gorice. Za ohranitev prvega mesta je bila zopet potrebna zmaga.

Pred lepim številom gledalcev so knapi začeli odločno. Že v 5. minuti je igralec s št. 5 na hrbtu Adin Delić z močnim strelom načel gostujočo mrežo. A v nadaljevanju ni več potekalo vse gladko. Vsi vemo, da so risi živali, ki dnevno prehodijo veliko površino ozemlja. Ivanški risi pa so v prvem polčasu le dvakrat prišli pred vrata Možica. A glej ga zlomka, kar dvakrat so zadeli. V 11. minuti je z lepim strelom, t.i. rokometnim »suhim listom« Možica premagal Luka Jurak. V 26. minuti pa je po kotu pred vratarjem Možicem žogo z glavo v gol preusmeril Tilen Pavlin. Knapi so stiskali obroč in pritiskali na vrata gostov, a v prvem polčasu jim ni več uspelo premagati gostujočega vratarja. Trboveljska nogometna javnost je odšla na odmor z grenkim priokusom, a vendar smo vsi verjeli v naše fante. Vemo, da zmorejo pleniti tudi, ko je najtežje.

Knapi so tudi v nadaljevanju pritiskali kot nori, sledile so priložnosti za priložnostjo. Že pred šestdeseto minuto je v igro vstopil Jurič, malo kasneje še Perić. Z dvema svežima lovcema je domača klop še bolj stisnila rise v svoj kazenski prostor. Sporna sta ostala dva prekrška nad Zalaznikom in Peričem v kazenskem prostoru. Sodniška piščalka je v obeh primerih ostala nema. A olajšanje je prišlo v 81. minuti. Perič, Kunič, Jurič in na koncu Tom Zalaznik so risom zadali naslednjo rano. Usodni strel za Ivanške rise pa je počil v 87. minuti. Po sijajnem prodoru Toma Zalaznika in lepo odigrani dvojni podaji z Antonijem Juričem je prvi zadal strel, ki je zapečatil usodo risov. Hkrati pa sprožil pravo erupcijo na tribunah Športnega parka Rudar. Ivanškim risom pa poklon in vse čestitke za izjemno dobro borbo. Želimo jim, da v tem tednu zacelijo svoje rane in v naslednjem tednu napadejo ljubljanske ajzenponarje. Verjemite nam, njihovo meso je veliko bolj okusno kot naša »knapovina«. Knapi tako ostajajo na prvem mestu in žogico pritiska zopet prenašajo na zasledovalce.

V naslednjem krogu knapi odhajajo v Belo krajino. V deželi Petra Klepca in Zelenega Jurija se bodo udarili z ekipo NK Bela krajina. Na najdaljše gostovanje se knapi podajajo z veliko željo po zmagi. Imajo vse niti igre v svojih rokah, saj sami odločajo o svoji usodi. Tri zmage v treh krogih nas obdržijo na vrhu prvenstvene lestvice. Po današnjem plenu se češnja na tortici že nasmiha.