SPONZORJI & OSTALO

Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow

DOHODNINA

NK Rudar Trbovlje je registrirano športno društvo, ki se zavzema za športno izboljšanje naše skupnosti. Radi bi vas obvestili, da smo upravičeni do donacij iz dohodnine, kot jo določa 142. člen Zakona o dohodnini – ZDoh-2.

Kot davčni zavezanec-rezident imate možnost, da namenite 1% svoje dohodnine za financiranje našega športnega društva. Pomembno je, da se zavedate, da donacija ne vpliva na višino vašega povračila ali doplačila dohodnine. Ta odstotek se izplača iz že odmerjene dohodnine in ne zmanjša vašega vračila. Če se ne odločite za donacijo, ta odstotek preprosto gre v državni proračun Republike Slovenije.

Vemo, da se vsak prispevek šteje, saj finančna sredstva iz državnih virov vsako leto postajajo omejena. Z vašo pomočjo lahko našemu športnemu društvu omogočite boljše pogoje za razvoj in delovanje.

Postopek za oddajo vloge je preprost. Želenega prejemnika donacije lahko določite kadarkoli, vendar vas prosimo, da to storite najkasneje do 31. decembra istega leta, če želite, da se prejemnik upošteva že pri vaši dohodnini za tekoče leto. Ko enkrat oddate vlogo, velja vsako leto, zato je ni potrebno ponovno vlagati, razen če želite spremeniti prejemnika donacije.

Vlogo za namenitev dela dohodnine lahko oddate na več načinov:

Vaš prispevek je pomemben in z njim boste pomagali k izboljšanju našega športnega društva. Hvala vam za vašo podporo!”