Zmagoslavno iz Ljubljane

V soboto, 18.11.2023 se je moštvo Rudarja odpravilo v Maksov gaj, kjer ga je pričakalo domače moštvo NK Arne Tabor. Po bolečem porazu na domačem igrišču se je naše moštvo želelo vrniti v zmagovalni ritem in to jim je tudi uspelo.

Ob zopet ne ravno najboljših igralnih pogojih je moštvo začelo odlično. Že v 2. minuti je stekla lepa akcija po boku in povratna žoga do Mlinarja, ki je streljal, domači vratar je žogo odbil, a le do Antonia Juriča, ki je rutinirano zadel. Domačini so izenačili po dolgi podaji iz avta pred vrata Možica. Zgodil se je rahel kiks pri blokiranju in sam je ostal Ivan Karajashov in izid izenačil. A ko je najpomembnejše na oder vedno stopijo izkušnje. Že v naslednjem napadu je po identični akciji kot pri prvem zadetku odbitek po strelu Katića zopet v mrežo pospravil kdo drug kot ANTONIO JURIČ.

V drugem polčasu so domačini jalovo napadali. Poskušali so predvsem  z dolgimi žogami. Rudar pa je le kontrolirano branil rezultat. Uspelo je in tri točke so odšle v Trbovlje.

Rudar je jesenski del tekmovanja v Regionalni Ljubljanski ligi zaključil na drugem mestu. Naši fantje so zbrali 9 zmag, 1 remi in 3 poraze. Za vodilno Ljubljano Palis zaostaja le za eno točko.

Za Rudarja so začeli: Možic, Ocepek, Bašić, Lipovšek, Milinović, Katić, Kazič, Mlinar, Jurič, Zalaznik, Rekanović;

V nadaljevanju so vstopili še: Šišič, Kic, Ahmetović in Shala;

V soboto, 25.11.2023, pa sledi 1/16 finala Pokala Pivovarne Union. V goste nam prihaja tretjeligaš. To je močna ekipa NK Jesenic. Pričakujemo napeto in čvrsto tekmo med ekipama dveh pobratenih mest. Mišice rudarjev in železarjev se bodo spopadle za res lepo nagrado. Zmagovalec si bo namreč zaslužil preboj med 16 najboljših slovenskih ekip v tekmovanju za Pokal Pivovarne Union.

Podprimo knape in se vidimo v Športnem parku Rudar.