Zmagali v Moravčah

Članska ekipa se je tudi z drugega zaporednega gostovanja, tokrat iz Moravč, vrnila z vsemi tremi točkami. Po tem, ko so bili prejšnji vikend boljši od Jevnice, je tokrat z 2:3, na težki tekmi, padla še ekipa Termit Moravče.

V ekipi Rudarja so tokrat manjkali kaznovani Žibert, poškodovani Pukl in službeno odsotna Rižner in Ribič. Po prestani kazni, zaradi štirih rumenih kartonov, pa je bil trenerju na razpolago Jurič, v ekipo se je vrnil tudi Lipovšek.

Naši fantje so tekmo začeli podobno kot v Jevnici in znova hitro povedli. Prosti strel je v 8. minuti izvajal Kahteran, ki je v kazenskem prostoru lepo našel kapetana Roka Drnovška, ki je s petih metrov, s strelom po tleh, premagal domačega čuvaja mreže Bibiča. Po vodstvu Rudarja, so več igrali domačini, si pripravili nekaj priložnosti in v 31. minuti tudi izenačili. S prefinjenim strelom iz 18 metrov je za 1:1 vratarja Bokala premagal Mal. Do konca prvega polčasa sta ekipi prikazali enakovredno predstavo in na odmor odšli poravnani.

V drugem polčasu so najprej, preko Prestorja, dvakrat zapretili nogometaši Termita, a sta oba strela končala preko gola. V 61. minuti pa je Rudar znova povedel. Po strelu Bergerja, je z roko v kazenskem prostoru igral Zore in sodnik Klančar je dosodil najstrožjo kazen. Uspešen izvajalec enajstmetrovke je bil Jan Sotenšek in knape popeljal v vodstvo z 1:2. Moravčani se po vodstvu Rudarja niso predali, ampak so želeli izenačiti in bili zelo blizu po poskusu Mala z glavo in strelu Florjančiča z razdalje, vendar se je z odličnima obrambama izkazal Bokal. V 72. minuti so domači ostali z igralcem manj na igrišču, ko je sodnik, zaradi ugovarjanja, drugi rumeni karton in pot v slačilnico pokazal Matečku. Rudar je v 76. minuti nato izkoristil številčno premoč na igrišču in povedel z 1:3. V vlogi podajalca je bil Sajovic, ki je lepo našel Antonia Juriča, ki je z roba kazenskega prostora, s strelom po tleh, premagal Bibiča. Domači kljub vsemu niso kapitulirali in pet minut kasneje znižali na 2:3. Žogo je izven kazenskega prostora na prsih zaustavil Capuder in z volejem zabil pravi evrogol, kjer je bil Bokal popolnoma brez moči. Razburjenja pa s tem še ni bilo konec. Po enem izmed kotov Termita se je žoga neugodno odbila, Bokal je že bil premagan, na golovi črti pa jo je nato z glavo v prečko izbil Krajnc, na koncu pa vendarle ujel Bokal. V vrstah Rudarja sta nato poskusila še Berger in Sajovic, a je Bibič njuna strela uspel obraniti.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R.(V); Zupančič, Ocepek, Drnovšek (K), Lipovšek (od 62. Cigole); Kahteran (od 77. Bokal Ž.), Sotenšek, Jurič, Krajnc; Sajovic, Berger (od 93. Vozel)

Strelci:

0:1 Drnovšek (8’)

1:2 Sotenšek (61’) 11m

1:3 Jurič (76’)

Zaradi praznikov, naslednje srečanje, sicer zadnje kolo jesenskega dela sezone, naše fante čaka v soboto, 10.11.2018 ob 14h. V Športni park Rudar v goste prihaja prvouvrščeno moštvo Kočevja, ki v letošnji sezoni še ne pozna poraza. Z dobro predstavo in kančkom sreče, verjamemo, da lahko naši fantje pripravijo presenečenje in izvlečejo pozitiven rezultat. Vsi za šampione zelene!