Zmaga za začetek pomladi

V nedeljo, 26.03.2023, se je pričelo nadaljevanje prvenstva tudi za člansko ekipo, ki je v Športnem parku Rudar gostilo ekipo Ivančne Gorice. V moštvu Rudarja je v zimskem premoru prišlo do nekaj sprememb: v Avstrijo se je odpravil najboljši strelec ekipe v jesenskem delu sezone, Maj Sajovic, v staro jato se je vrnil Anes Rekanovič, ki je jesenski del sezone preživel v dresu Jevnice. Po daljši rehabilitaciji pa se je domačim navijačem prvič na uradni tekmi predstavil mladi Luka Milinovič. Kljub nekoliko slabše odigrani tekmi so naši fantje slavili z 2:0 in vknjižili pomembne tri točke.

Trener Rudarja Ristič je ekipo moral sestaviti brez kaznovanega Kaziča, poškodovanih Lipovška in Možica ter odsotnih Kahterana, Shale in Alibabiča.

Pred kakih 120 ljubiteljev okroglega usnja je že v 7. minuti Knape v vodstvo z 1:0 popeljal Ivica Perič, kar je bil tudi rezultat polčasa. V drugem polčasu je Rudar prišel še do nekaj priložnosti, svoje priložnosti pa so imeli tudi gostje, ki so zadeli tudi prečko, a se rezultat vse do 92. minute ni spremenil. Takrat je mladi Adin Delič, ki je v igro vstopil v 85. minuti, prodrl po levi strani in z odmerjenim strelom zadel nasprotni spodnji kot vrat gostujočega vratarja Karabiča in poskrbel za končni rezultat 2:0 za črno-zelene.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Krajnc; Drnovšek (K), Ocepek, Mujič; Mlinar (od 92. Mudrinič), Kunič, Milinovič, Zalaznik; Perič (od 79. Jurič), Rekanovič (od 85. Delič)

Strelci:

1:0 Perič (7′)

2:0 Delič (92′)

Foto: Darko Kunič

V soboto, 01.04.2023 ob 16.30, odhajajo naši fantje na gostovanje v Trebnje k ekipi, ki je bila lepo presenečenje jesenskega dela sezone. Trebanjci so dosegli 8 zmag, 1 remi in 1 poraz, prvo tekmo pomladi (drugo v sezoni) pa so izgubili v tem krogu, ko so bili od njih boljši nogometaši IB1975 Ljubljana (3:2). Nogometaše Rudarja torej čaka kar zahtevna naloga, vendar verjamemo, da lahko z borbenostjo, disciplino in kombinatorno igro domov prinesejo nove točke, ki so še kako potrebne za uvrstitev v zgornji del prvenstvene razpredelnice. Srečno Rudar!