Zmaga pod žarometi

35 dni dolgo je bilo obdobje, ki ga je preživel Rudar brez zmage. In konec ga je bilo v soboto, ko so Trboveljčani v gosteh, na tekmi pod žarometi, premagali Ivančno Gorico. “Fiat lux” (v prevodu: “Bodi svetloba”) in morda tale zmaga z 1:2, pod reflekorji, res pomeni luč oziroma pot v točkovno plodnejše obdobje.

V tokratni zasedbi Rudarja so manjkali Hadžič, Mujič, Cigole, Žibert, Berger, Kazič in Jurič. Veseli pa vrnitev Roka Drnovška po poškodbi, v prvo enajsterico. “Četa mala, ali jaka”, bi rekli nekoč v bratskih nam republikah.

Zadnjeuvrščena ekipa lige se je fantom v zelenem dokaj uspešno upirala prvih trideset minute tekme, potem pa je Rudar v razmaku slabih 5 minut, dvakrat zatresel mrežo domačega vratarja Križmana. V 32. minuti je najprej zadel Bruno Pukl, v 35. minuti pa še Domen Ocepek in Ivančno Gorico je čakalo težko delo, da bi na svojem stadionu, pred okrog 40 gledalci, osvojila vsaj kakšno točko.

V drugem polčasu se je tekma nekoliko razživela, po zadetku domačih, ki so preko Zaletelja, v 58. minuti, znižali rezultat na 1:2, pa lahko rečemo, da kar zaostrila. Rudar ni bil več tako suveren, domači pa so morda začutili, da bi lahko nekoliko na silo prišli vsaj do točke. Do konca tekme sta bila pri Ivančni Gorici tako izključena Križman (72. minuta) in Smrekar (90. minuta), nekdanji prvoligaš pa dokončno premagan.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Bokal Ž. (od 64. Lipovšek), Ocepek, Drnovšek (K), Krajnc; Rižner (od 78. Kahteran), Katič, Sotenšek, Rekanovič; Sajovic, Pukl (od 72. Kunič)

Strelci:

0:1 Pukl (32′)

0:2 Ocepek (35′)

Za konec pestre nogometne jeseni, naše fante čaka še eno domače srečanje. V nedeljo, 17.11.2019 ob 13.30h, v Športni park Rudar, prihaja ekipa Termita iz Moravč. Tokratni nasprotnik ima dve točki manj od Rudarja, na lestvici pa zasedo 9. mesto. Za konec prvega dela sezone, si prav gotovo vsi želimo zmago, ki bi nas iz sredine lestvice, pozicionirala še bližje vrhu. Vsi ljubitelji in navijači Rudarja torej vljudno vabljeni, da podprete naše fante in jim pomagate do novih točk. Rudar pogumno, srčno in borbeno. Naprej Zeleni!