Zmaga in menjava na trenerskem stolčku

Pred 150 gledalci je domače moštvo doseglo tretjo zmago v letošnji sezoni. Tokratni nasprotnik je bilo moštvo Kolpe, ki je po kakovosti nekje v rangu ekip sredine lestvice, kjer je trenutno tudi mesto Rudarju. Zmaga je zaradi omenjenega še toliko bolj pomembna.

V ekipo Rudarja sta se, v primerjavi s tekmo proti Bledu, po bolezni in poškodbi, vrnila vratar Radič in Vodeb, ravno tako je od prve minute tekmo začel Marko Sotenšek. Zaradi poškodb sta na stranskem tiru še vedno branilec Vrstovšek in napadalec Ribič.

Po zadržanem začetku so, po desetih minutah, vajeti prevzeli domačini, ki so prvič resneje zapretili v 13. minuti, ko je čez gol streljal Hoxhaj. Vroče je bilo znova v 16. minuti, ko so gostujoči branilci v kazenskem prostoru nepravilno ustavljali Vodeba, vendar je piščalka sodnika Glažarja ostala nema. Naslednja priložnost je sledila dve minuti kasneje, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel Jan Sotenšek, vendar je žoga zletela mimo vrat. V 30. minuti se je podjetnejša igra domačim le obrestovala. Za vodstvo Rudarja z 1:0 je, s strelom po tleh, poskrbel Nik Vodeb. Gostje so edini omembe vreden strel v prvem polčasu sprožili v 37. minuti, žoga pa je zletela visoko preko domačih vrat.

Na začetku drugega polčasa pa povsem druga slika nasprotnega moštva. Gostujoči nogometaši so namreč prevzeli pobudo in prvo priložnost za izenačenje zamudili v 51. minuti, ko je strel z razdalje Radič najprej ubranil, odbito žogo pa iz bližine preko vrat poslal Sašek. Domači vratar je bil uspešen tudi v 62. minuti, ko je lepo ubranil diagonalni poizkus gostov. Ekipa Rudarja je v drugem polčasu sicer skušala igrati in prihajala nekje na 35 metrov od nasprotnikovega gola, za kakšen nevarnejši napad, pa je zmanjkala ali zadnja podaja, ali pa večja zbranost domačega napadalca Hoxhaja, ki se je kar nekajkrat znašel v prepovedanem položaju. Sicer pa je gledalce, s svojimi odločitvami okrog prepovedanega položaja, večkrat razburila tudi sodniška trojka. Gostje so do izenačenja zadnjič skušali priti deset minut pred koncem, ko je nevaren poizkus gostujočega kapetana Pezdirca, iz prostega strela, uspešno zaustavil Klemen Radič.

Postava Rudar Trbovlje:

Radič (V);Kmetič, Delič, Drnovšek (K), Škoberne; Petek, Sotenšek M., Katič (od 75.Kahteran), Sotenšek J. (od 64.Ivačič), Vodeb (od 79.Krajšič); Hoxhaj

Strelci:

1:0 Vodeb (30′)

Po nekaj pogovorih, tako s trenerjem, kot tudi z igralci članskega moštva, se je vodstvo, po nedeljski zmagi, sporazumno s trenerjem Milošem Hudarinom, odločilo o njegovi zamenjavi. Miloš, ki je lansko sezono skupaj s fanti zagotovil obstanek v ligi, ostaja v klubu in se bo vrnil na mesto vodenja mlajših selekcij. Novi trener članskega moštva je postal izkušeni Milenko Sivko, njegov pomočnik pa bo Damir Memiševič. Želimo jima čim več uspeha in čim več prvenstvenih točk.

Naše fante, pod vodstvom novega trenerja, naslednja pomembna preizkušnja čaka v soboto, 07.10.2017 ob 16h, ko se bodo, v gosteh, pomerili z ekipo Tinex Šenčur.