Zmaga Belokrajncev

Tokratni gostje na zelenici Športnega parka Rudar so bili nogometaši Bele krajine 2016, ki so z 1:2 prizadejali nov poraz našemu moštvu. Pogled na lestvico je tako vse prej kot roznat, saj je Rudar s štirimi točkami trenutno predzadnji.

Če je prejšnja tekma z Interblockom pokazala igralsko zelo dober prvi polčas in potem nerazumljiv padec v drugem, je bila tokratna bolj podobna ljubljanskemu drugemu polčasu. Domači trener Ristič je znova lahko računal na usluge Ribiča, Drnovška in Krajnca, na klopi je  bil sicer tudi rekovalescent Pukl, vendar po poškodbi še ni bil nared za igro. Tokrat so manjkali Rižner, Lipovšek in Cigole ter tudi oba tujca Osagiede in Dimitrijevič. Sta pa v drugem polčasu priložnost v zelenem dresu dobila mladinca Mark Antonio Hadžič in Tadej Vozel.

Tekmo sta ekipi sicer začeli z enakovredno predstavo, gostje pa so hitro dvakrat zadeli v razmaku dobrih pet minut. V 22. minuti je najprej zadel Hrka, v 28. minuti pa še Gangl. Rudar je bil nato razumljivo nervozen, vendar se to ni rezultiralo z boljšo predstavo, je pa vodilo do izključitve gostujočega branilca Šumarja v 45. minuti, ki se je zapletel v nesporazum s Sotenškom.

Rudar je imel tako celotni drugi polčas igralca več na igrišču, vendar je le s težavo izkoriščal številčno prednost proti taktično discipliniranem nasprotniku. Belokrajnci so se namreč pametno potegnili nekoliko bolj nazaj in nadzirali potek tekme. Igra Rudarja ni in ni stekla, tako da je nato Ristič v konico napada prestavil kapetana Drnovška in poizkusil s preskok igro, ki pa tudi ni obrodila sadov. Tolažilni gol za zmanjšanje rezultata je šele v sodnikovem podaljšku, za končnih 1:2 dosegel branilec Domen Ocepek.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Krajnc (od 61. Zupančič), Žibert, Ocepek, Jurič; Drnovšek (K), Kahteran (od 85. Vozel), Sotenšek, Sajovic (od 65. Hadžič); Berger, Ribič

Strelci:

1:2 Ocepek (93’)

V soboto, 06.10.2018 ob 16h, Rudar gostuje v Športnem parku Kodeljevo pri ljubljanskem Slovanu. Tokratni gostitelji s tekmo manj in 10 točkami, zasedajo trenutno četrto mesto. Po šestih odigranih tekmah je čas, da tudi Rudar sestavi dva dobra polčasa, da fantje zberejo misli, stopijo skupaj, odgarajo tekmo in prinesejo domov točke. V nasprotnem primeru, se nam ne piše nič dobrega. Pred tem, v sredo, 03.10.2018 ob 16h, v Športnem parku Rudar v sklopu 3. kroga pokala MNZ Ljubljana, gostuje trenutno vodilni drugoligaš Bravo iz Ljubljane. Gostje so vsekakor absolutni favorit, srečanje pa našim fantom lahko služi za dober trening. Vsekakor Srečno Rudar!