Zasavski derbi v znamenju števila 3

V nedeljo, 24.9.2023 se je v Športnem parku Rudar zgodil veliki »Zasavski derbi«. Knapi so pričakali proletarce na drugem mestu prvenstvene lestvice z veliko željo zavihteti se na sam vrh. Glasno podprti z veliko navijaško množico, ki si je želela videti poraz velikih rivalov.

Knapom je tokrat manjkal prvi stroj za doseganje zadetkov Maj Sajovic. Odsotni pa so bili še vratar Mujkanović, Žunec in Mujič.

Prvi polčas je minil brez pravih priložnosti. Gostje so dokaj dobro onemogočali domače napadalce in že takoj nakazali, da pot knapov do novih točk ne bo lahka. V drugem polčasu pa so v obdobju 14 minut trikrat pičili. Trikrat skoraj z identično akcijo. Trikratni krvnik knapov je postal Matija Kosmač, ki se je trikrat znašel sam iz oči v oči z našim vratarjem Maticem Možicem in ga trikrat suvereno premagal. Ob zaključku tekme je po strelu Drnovška rezultat ublažil Anes Rekanović.

Za Rudarja so začeli: Možic, Ocepek, Katić, Drnovšek, Jurič, Kazič, Kunič, Mlinar, Milinovič, Zalaznik in Delić;

V nadaljevanju so v igro vstopili še: Rekanović, Bašić, Šišić, Pišek in Krajnc;

V naslednjem krogu Rudar odhaja v Kisovec, kjer ga bo gostila tamkajšnja Svoboda. Fantje glavo gor prvenstvo bo še dolgo. Točk je na voljo še dovolj. Le-te pa se štejejo na koncu.

Vsi pristaši Rudarja vabljeni 30.9.2023, ob 16h v Kisovec. Pridimo z zeleno-črnimi navijaškimi rekviziti in pomagajmo Rudarju do zmage.

SRCE ZA RUDARJA!!!