Zasavski derbi brez zmagovalca

Kljub odsotnosti pomembnosti dvoboja, zaradi točkovnega zaostanka obeh ekip za vodilnim Kočevjem, si je tekmo časti in prestiža na Mestnem stadionu v Zagorju ogledalo kakšnih 500 nogometnih duš, ki niso videli kakšne nogometne lepotice, sta se pa ekipi po zadnjem sodnikovem pisku razšli z izenačenim rezultatom 1:1.

Trener Rudarja, Vukašin Ristič, je tokrat pogrešal kaznovana Mlinarja in Periča ter odsotne Milinoviča, Kahterana in Klopčiča, po odsluženi kazni sta se v ekipo vrnila Mujič in Zalaznik, v vrata pa Jasim Mujkanovič.

Teža pomena dvoboja se je lepo videla na začetku tekme, ki je minila v znamenju previdnega pristopa s strani obeh ekip. Rudar je bil sicer več pri žogi, vendar predvsem zaradi taktičnega pristopa domačih, ki so glede na videno, zavestno prepustili žogo našim fantom in se postavili nekoliko bolj obrambno ter želeli pretiti predvsem iz hitrih protinapadov. Prevlada v posesti žoge pa kakšnih zares velikih priložnosti ni prinesla. Gosta obrambna postavitev Zagorja je povzročala kar nekaj preglavic pri kreiranju trboveljskih napadov, ki so le s težavo prebijali obrambni zid, še najbolj ranljiva pa se je domača obramba zdela ob preknitivah. In ravno prosti strel iz desne strani nekje 35 metrov od vrat je v 36. minuti prinesel vodstvo Rudarju. Do visoke žoge je na oddaljenejši vratnici prišel Delič, jo iz prve zavrnil mimo vratarja Vnuka do Anesa Rekanoviča, ki je žogo potisnil v mrežo za veselje trboveljskih ljubiteljev nogometa in vodstvo zeleno-črnih z 0:1, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa.

Drugi polčas je nato prinesel obrnjeno sliko, Zagorjani so stopili nekoliko višje in evidentno je bilo, da zmage ne bodo kar tako prepustili svojim največjim rivalom. Ni trajalo dolgo, ko so nogometaši v rdečem prišli do izenačujočega zadetka, ki pa je bil predvsem posledica napake Rudarja kot pa rezultat neke zrele akcije Zagorja. Nekje 25 metrov od gola Rudarja je napačno podal branilec Ocepek, žogo je prestregla domača ”desetka” Matija Kosmač, jo potegnil v kazenski prostor in v 47. minuti premagal Mujkanoviča za 1:1. Tekma je bila znova na začetku, saj smo po izenačujočem zadetku gledali enakovredno igro, ko so bili Zagorjani sicer bolj ”živi in razigrani kot v prvem polčasu, vendar kakšnih izrazitih priložnosti iz igre ni bilo ne na eni, ne na drugi strani. Na strani Zagorjanov morda velja izpostaviti poizkus štoperja Smajloviča, čigar strel je Rudarjev vratar Mujkanovič branil, na drugi strani so bili naši nogometaši nevarni predvsem iz kotov in prostih strelov, kjer sta žoge v kazenski prostor lansirala Kazič in Kunič, vendar se mreža domačih ni več zatresla. Do zrele priložnosti in zadetka bi morda lahko prišel še Zalaznik, vendar je bil premalo zbran pri sprejemu žoge, ki mu je nato preveč ušla, da bi lahko zapretil, po zadnjem sodnikovem pisku pa je na semaforju torej ostal izpisan rezultat 1:1.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Krajnc, Drnovšek (K), Ocepek, Mujič; Kazič, Kunič, Jurič (od 70. Pišek), Zalaznik, Rekanovič; Delič

Strelci:

0:1 Rekanovič (36′)

Prvenstvo drvi proti koncu, časa za počitek pa praktično ni. Nova tekma naše nogometaše tako čaka že v sredo, 24.05.2023 ob 19h, ko se bodo na Stadionu Mekinje v Kamniku pomerili s tamkajšnjim ligašem. Kamničani so trenutno na zadnjem mestu v Ligi za prvaka in imajo 4 točke manj od naših fantov. Naši nogometaši bi se z morebitno zmago in ugodnih ostalih rezultatih lahko premaknili mesto višje, sicer pa bodo letošnjo sezono, po gostovanju v Kamniku jih čaka še domača tekma z letošnjim prvakom Kočevjem, končali na mestih od 5 do 8. Verjamemo, da bodo tudi tokrat fantje napeli vse moči in dali vse od sebe, pozitiven rezultat pa v tem primeru gotovo ne more izostati. Gremo Rudar!