Zanesljiva zmaga za konec jeseni

Zaključno tekmo jesenskega dela sezone 2019/2020 je Rudar odigral pred domačim avditorijem in rutinirano opravil z gosti iz Moravč. Na zimski premor tako četa Vukašina Rističa odhaja z zmago s 3:0.

Strateg Rudarja je v zadnjo tekmo prvega dela ligaškega tekmovanja krenil brez odsotnih Juriča, Mujiča, Krajnca in Cigoleta ter kaznovanega Ocepka. Namesto slednjega, je v osrčju obrambe tokrat zaigral Hadžič, v zvezno vrsto pa se je vrnil Staš Kazič.

Sončno vreme je, po bolj ali manj deževnem tednu, na tribune Športnega parka Rudar privabilo približno 150 gledalcev, ki so od začetnega sodnikovega žvižga videli agresiven in napadalen Rudar, kjer sta s prodori po krilih prednjačila Sajovic in Rekanovič, v konici napada pa je znova pretil, na zadnjih tekmah prebujeni, Bruno Pukl. Prvi so na tekmi kljub vsemu zapretili gostje. V 24. minuti je, po prekršku Kaziča, iz prostega strela zapretil Urbanija, vendar je njegov strel v zgornji kot, s panterskim posredovanjem, ubranil domači čuvaj Rok Bokal. Zeleni so nato povedli v 31. minuti. Dolgo žogo je na krilu sprejel Sajovic in kot blisk švignil mimo Šlibarja ter odlično podal v sredino do Pukla, ki je, za vodstvo z 1:0, premagal nemočnega Vidergarja. Pisala se je 38. minuta, ko je Rudar povišal svoje vodstvo. Žogo je v kazenskem prostoru sprejel Sajovic in ob vratnici zadel za 2:0. Omeniti velja, da bi bilo vodstvo Rudarja po prvih 45. minutah še višje, a se je nekajkrat z dobrimi posredovanji izkazal gostujoči vratar Tomaž Vidergar.

Drugi polčas je Rudar tokrat odigral izredno zrelo in rutinirano ter glede na vodstvo odlično nadziral potek srečanja. V 58. minuti je, po podaji s strani, še enkrat več zadel tokratni igralec tekme Maj Sajovic, in postavil končni izid 3:0. Trener Ristič je po zadetku na igrišče, v razmaku dobrih 13 minut, poslal izkušene Kahterana, Žiberta in Bergerja ter mlada Kuniča in Lipovška, gostje so se dokončno vdali, Rudar pa je zabeležil 5 zmago v sezoni (brez zmage proti Medvodam, katere rezultate je MNZ LJ brisala).

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Rižner (od 67. Kunič), Hadžič, Drnovšek (K) (od 74. Žibert), Bokal Ž.; Kazič, Katič (od 67. Lipovšek), Sotenšek (od 61. Kahteran); Rekanovič, Sajovic, Pukl (od 68. Berger)

Strelci:

1:0 Pukl (31′)

2:0 Sajovic (38′)

3:0 Sajovic (58′)

Jesenski del v Regionalni Ljubljanski ligi v sezoni 2019/2020 je torej končan. Rudar je v 12 tekmah, zabeležil 5 zmag, 3 remije in 4 poraze ter z 18 točkami zaseda 5. mesto. Prva na lestvici je Kolpa, ki ima 8 točk več. Pod črto, se nam lahko kolca po izgubljenih točkah iz Kodeljevega, ko smo po vodstvu 0:2 nerazumno popustili in pustili Slovanu komplet treh točk. Pa izgubljene točke z Mengom in Kresnicami v zadnjih desetih minutah tekem, pri čemer bi v Kresnicah, roko na srce, ob koncu tekme lahko tudi izgubili. Ja, lahko bi bili vrhu tudi bližje. In verjetno smo tega sposobni. Zamujenih priložnosti ne bomo objokovali, ampak skušali popraviti v spomladanskem delu sezone. Zima je čas za analize, korekture, dopolnitve, regeneracijo in dodatno pripravo. Verjamemo, da v letošnji sezoni še nismo rekli zadnje..tisoče srca, za tebe bije..