Za začetek točka

Prvo srečanje spomladanskega dela prvenstva je v soboto minilo v pretežno oblačnem, predvsem pa vetrovnem vremenu. Okoli 50 gledalcev pa je v Športnem parku Rudar spremljalo izenačeno in trdo tekmo, kjer bi domači lahko izvlekli tudi več kot le točko proti drugi ekipi Regionalne Ljubljanske lige – Rudar : Ihan 1:1.

Trenerju Rističu so bili tokrat na voljo vsi igralci, z izjemo Jana Bergerja in Žige Cigoleta, od prve minute pa sta tekmo začela tudi dva novinca – Anes Rekanovič in Emir Mujič.

V srečanje sta ekipi vstopili enakovredno, igra je potekala med obema kazenskima prostoroma, po nekje desetih minutah je sicer posest žoge prevzel Rudar, kar se je odrazilo s prvo priložnostjo v 11. minuti, ko je z roba kazenskega prostora naravnost v gostujočega vratarja Cerarja streljal Sotenšek. V 23. minuti so prvič zapretili tudi gostje iz Ihana, ko je zbranost Bokala preizkusil Smodiš. Rudar je bil nevaren že dve minuti kasneje. Prosti strel je izvajal Mujič, žoga se je odbila do Rekanoviča, ki pa je bil iz nekje 6 metrov, nekoliko s strani, nenatančen. Zadnja priložnost, sicer mirnega prvega polčasa, je v 35. minuti pripadla gostom, pri katerih je znova poizkusil Smodiš, a je Bokal njegov strel odbil in ekipi sta poravnani odšli na odmor.

V drugem polčasu so že takoj ob prihodu iz garderobe zapretili gostje, ki so v 46. minuti izvedli protinapad vendar je strel Smodiša zgrešil cilj. Nato so se vendarle dokončno razigrali domači. V 52. minuti je s strelom iz razdalje znova poizkušal Sotenšek, vendar je njegov strel Cerar branil. Pet minut kasneje se je za strel s kakšnih 17 metrov odločil Rekanovič, ki je zatresel zunanji del mreže. V 66. minuti sledi strel Juriča iz okoli 14 metrov, ki je končal mimo gostujočih vrat. V 74. minuti je znova v kazenski prostor lepo prodrl Rekanovič, njegov strel pa je uspel ukrotiti gostujoči vratar Klemen Cerar. V 78. minuti pa zasluženo vodstvo Rudarja: Sotenšek je s podajo razrezal obrambo gostov in našel vtekajočega Anesa Rekanoviča, ki je s strelom po tleh zadel za 1:0. Rudar bi vodstvo lahko povišal že dve minuti kasneje, ko je z roba šestnajstmetrskega prostora streljal Ribič, vendar je žoga zletela preko gola. V 82. minuti je od daleč znova streljal Sotenšek, Cerar je njegov strel kratko odbil in potem uspešno pokril pred Kahteranom. Minuto kasneje je bil rezultat že izenačen. Iz enega redkih napadov Ihancev v drugem polčasu je, po predložku s strani, žogo pod prečko za 1:1 pospravil Dražan Vukajlovič. Toda tekme še zdaleč ni bilo konec. Zeleno črni so še naprej kazali odločnost, da pridejo do zmage in v 85. minuti prišli do lepe priložnosti, da vknjižijo tri točke. Pri kotni zastavici je do žoge prišel Rekanovič, med nogama lepo preigral nasprotnika in prodrl v kazenski prostor, kjer ga je nepravilno ustavil Alibabič, sodnik Jazbec pa je upravičeno pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Jan Sotenšek, njegov strel pa je žal zletel preko gola. Drama pa se je nadaljevala do konca tekme, ko je tik pred zadnjim sodniškim žvižgom po podaji Kahterana streljal Jurič, vratar Cerar je žogo odbil, dokončno pa jo je ustavila vratnica.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Zupančič, Ocepek, Drnovšek (K), Krajnc (od 67. Ribič); Rižner (od 63. Kahteran), Sotenšek, Mujič, Jurič; Sajovic, Rekanovič

Strelci:

1:0 Rekanovič (78’)

V soboto, 23.03.2019 ob 15.30h, naše nogometaše čaka gostovanje pri vedno neugodni ekipi Kolpe iz Podzemlja, ki zaseda tretje mesto na prvenstveni lestvici. Glede na prikazano iz tekme proti Ihanu, se ob podobni meri borbenosti in z nekaj športne sreče, lahko nadejamo pozitivnega rezultata. Gremo Rudar!