Za začetek pomladi prihaja Ihan

Po skoraj štirih mesecih zimskega premora, ko je sredi novembra v Športnem parku Rudar gostovalo prvouvrščeno Kočevje, se nogomet, končno znova vrača na našo zelenico. Zimski premor je bil za navijače in simpatizerje zeleno-črnih prav gotovo daljši kot za naše nogometaše, ki so s pripravami na spomladanski del sezone začeli že v sredini januarja. Tokrat je za telesno pripravo nogometašev na pomoč trenerju Vukašinu Rističu priskočil odlični Peter Glavač s katerim so bili tako trener, kot tudi fantje zelo zadovoljni, verjamemo pa, da se bo njegovo delo kmalu poznalo na igrišču. V pripravljalnem obdobju je bilo odigranih tudi nekaj prijateljskih tekem, kjer je bil Rudar različno uspešen, zadnjo pred prvenstvom pa je s 3:1 dobil proti jesenskim prvakom 3.SNL Sever, NK Šmartno ob Paki.

Kadrovsko je ekipa Rudarja sicer precej podobna kot je bila jeseni. Moštvo sta zapustila oba tujca, Osagiede in Dimitrijevič, ki sta imela jeseni bolj kot ne obrobno vlogo, novi igralci pa so Enis Mešič (Trešnjevka Maoča/BIH), Emir Mujič (Orahovica 74/BIH), Anes Rekanovič (Kresnice) in Admir Tufekčič (Svoboda Kisovec).

Foto: FB NK Ihan

Prvi nasprotnik v spomladanskem delu prvenstva bo ekipa Ihana, ki zaseda drugo mesto na prvenstveni lestvici, njegove barve pa brani tudi nekaj bivših prvoligaških in drugoligaških igralcev (Juninho, Seferovič, Mohar itn.). Jeseni je na izenačeni in trdi tekmi z 2:0 slavil Ihan, ki je tudi tokrat, pa čeprav brez kaznovanih Juninha in Škofljanca, favorit na papirju. Ne dvomimo pa, da se Rudar s pravim pristopom in igro, ki jo je tudi že znal prikazati v zadnjih krogih jesenskega dela, lahko enakovredno spoprime z nasprotnikom in zabeleži pozitiven rezultat.

V nedeljo, 17.03.2019 ob 15h, torej vsi navijači in simpatizerji Rudarja, vljudno vabljeni v Športni park Rudar, na srečanje z ekipo NK Ihan. Naprej zeleni!