Z zmago na sam vrh

Zaradi menjave umetne trave v Športnem parku Rudar, domovanju Rudarja, so naši člani, kot prvi izmed vseh naših ekip, svoje goste gostili v sosednjem Hrastniku. Na Stadionu Hrastnik so verjetno odigrali najboljšo tekmo v dosedanjem poteku sezone in visoko, 4:0, slavili proti ekipi Arne Tabor 69 ter skočili na prvo mesto prvenstvene lestvice Regionalne Ljubljanske lige.

V ekipo Rudarja se je po odsluženi kazni vrnil Staš Kazič in takoj zasedel standardno mesto v zvezni vrsti. Strateg zeleno-črnih, Vukašin Ristič, pa je tokrat moštvo moral sestaviti brez Bašiča, Rižnerja, Kahterana, Možica in Sotenška.

Tokrat sta srečanje ekipi odprli izredno enakovredno, na začetku pa je igra potekala predvsem med obema kazenskima prostoroma. V 16. minuti pa so naši fantje povedli. Gostje so na nekje 20 metrov od gola nepravilno ustavili Mlinarja in Rudar je imel na voljo prosti strel. Žogo si je namestil povratnik Kazič in z natančnim strelom preko živega zidu premagal vratarja Glišiča za vodstvo z 1:0. Igra v polju je bila tudi v nadaljevanju prvega polčasa bolj ali manj enakovredna, priložnosti pa razen nekaj neizdelanih poizkus ni bilo ne na eni, ne na drugi strani. In ko je že kazalo, da se bo prvi del srečanja končal z minimalnim vodstvom, nov zadetek v mreži gostov. V protinapad po desni je, v 44. minuti, lepo prodrl Mlinar, potegnil žogo do golavt linije, jo odlično zavrnil na rob kazenskega prostora, kjer jo je v mrežo, za 2:0, pospravil Domen Kunič ter postavil izzid prvih 45 minut.

Na začetku drugega polčasa je gostujoči trener Sajovic v igro poslal prekaljenega mačka, zimzelenega Selvada Kujoviča in tako skušal spremeniti potek tekme, vendar je Rudar z obrambno trojko Drnovšek, Ocepek in libero Perič ter izredno kompaktno sredino z Mlinarjem, Kazičem in Kuničem deloval skoraj nepremagljivo. V 57. minuti je Sajovic prejel dolgo visoko žogo s strani svoje obrambne vrste, vratar Glišič je krenil proti njemu, Sajovic pa je z diagonalno podajo, nekje deset metrov od gola, našel našel Rekanoviča, ki je z glavo povišal vodstvo na 3:0. Kmalu za tem lep strel Sajovica iz nekje 14 metrov, a se je tresla samo prečka. Je pa zato že par minut kasneje, v 63. minuti, po akciji Rudarja ”iz prve” in podaji rezervista Juriča po tleh v prostor, Sajovic rutinirano premagal gostujočega vratarja za visokih 4:0. Kar se tiče nevarnih poizkusov gostov iz Vižmarij, velja omeniti poizkus strela oziroma podaje iz leve strani, ko je žoga nevarno zletela proti oddaljenejši vratnici, a jo je domači vratar Mujkanovič s parado odbil v kot.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K), Perič (od 83. Kolobarič), Ocepek; Mujič, Kazič (od 72. Halilovič), Mlinar (od 72. Delič), Kunič, (od 83. Alibegovič) Krajnc (od 60. Jurič); Rekanovič, Sajovic

Strelci:

1:0 Kazič (16′)

2:0 Kunič (44′)

3:0 Rekanovič (57′)

4:0 Sajovic (63′)

V soboto, 02.10.2021 ob 16h, Rudar gostuje na Stadionu Gaj v Kočevju, kjer se bo pomeril z moštvom Kočevja. Kočevci, ki trenutno z devetimi točkami zasedajo peto mesto na lestvici, so v prejšnjem krogu presenetljivo visoko (4:1) izgubili s Trebnjem, sicer pa spadajo med moštva, ki naj bi tvorila prvo tretjino prvenstvene lestvice. Kakorkoli, Rudar bo moral, če želi ostati na vrhu, prikazati podobno predstavo kot so nam jo fantje demonstrirali v nedeljo. Z borbenostjo, zbranostjo in igrivostjo, pa dober rezultat tudi tokrat ne bi smel izostati. Vsi za šampione Zelene!!