Z zmago na derbi

Ekipa Rudarja nadaljuje niz dobrih rezultatov in je zabeležila še eno zmago. V soboto so bili naši nogometaši boljši še od ekipe Termita iz Moravč ter na zadnjo tekmo prvega dela na Vrhniko odhaja s prednostjo štirih točk.

Tokrat je imel trener Ristič na voljo vse najboljše nogometaše ter postavil izredno napadalno formacijo s Sajovicem, Rekanovičem in Peričem v ofenzivnem delu.

Po začetni previdnosti obeh ekip je do prve priložnosti po približno desetih minutah igre prišel Maj Sajovic, vendar je njegov strel po tleh gostujoči vratar Vidergar s skrajnimi močmi odbil v kot. Dobrih pet minut kasneje so prvič zapretili tudi gostje, ko so naši fantje nekoliko lahkomiselno izgubili žogo, Moravčani pa krenili v protinapad, ki ga je s strelom iz roba kazenskega prostora, mimo vrat, zaključil Kladnik. Do konca prvega polčasa velja omeniti še dve priložnosti Rudarja. Najprej je Perič s podajo v prostor lepo zaposlil Sajovica, ki si je v polnem sprintu spustil nekoliko predolgo žogo kar je pomenilo, da je bil za las pred njim pri njej vratar Vidergar. Nato je Perič našel še Rekanoviča, ki je krenil proti kazenskem prostoru gostov, šel morda nekoliko preveč v stran, sprožil a je bil znova na mestu gostujoči čuvaj mreže.

V drugi polčas je Rudar krenil s Halilovičem, ki je zamenjal Kuniča, prvo priložnost pa so znova imeli knapi, ko je podajo Kaziča iz kota, iz petih metrov, naravnost v vratarja poslal Tilen Mlinar. Že v naslednji minuti je predložek v sredino poslal Ocepek, Perič pa je z glavo meril preko gola. V 53. minuti pa so povedli gostje, ki so speljali odličen protinapad, žogo, ki jo je dobil v prazen prostor, pa je s strelom po tleh iz desne strani v zadetek pretvoril Jan Gorzeti. A vodstvo Moravč je bilo izredno kratko, saj je Rudar izenačil že tri minute kasneje. Po prekršku nad Peričem v kazenskem prostoru, je enajstmetrovko hladnokrvno izvedel Maj Sajovic. Toda gostje so še naprej pretili iz protinapadov in bi kaj kmalu lahko znova povedli, vendar je prvi poizkus ubranil Jasim Mujkanovič, strel Krnca pa je zletel za las mimo vrat. Do konca tekme pa je potem igral samo še Rudar. V 60. minuti je domače v vodstvo z 2:1, z drugim golom na tekmi, popeljal Sajovic. V 78. minuti je isti nogometaš lepo zaposlil svojega partnerja v napadu, Rekanoviča, ki pa je bil za las prekratek. Isti dvojec pa je nato do konca tekme udaril še dvakrat, obakrat je bil asistent Sajovic, eksekutor pa Rekanovič. V 87. minuti je bil po podaji prehiter za gostujočo obrambo, preigral vratarja Vidergarja in zadel za 3:1, v sodnikovem podaljšku pa po vrtiljaku Sajovica in novi uspešni podaji rutinirano še potrdil zmago Rudarja s 4:1.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Ocepek (od 75. Jurič), Drnovšek (K), Bašič, Mujič; Mlinar, Kazič (od 80. Kahteran), Kunič (od 46. Halilovič); Rekanovič, Sajovic, Perič (od 80. Rižner)

Strelci:

1:1 Sajovic (56′) 11m

2:1 Sajovic (60′)

3:1 Rekanovič (87′)

4:1 Rekanovič (92′)

Photodesign: Darko Kunič

V soboto, 16.04.22 ob 16.30h, odhajajo naši nogometaši v Športni park Vrhnika, kjer se bodo v derbiju pomerili z drugouvrščeno ekipo ATET Dren Vrhnika. Razlika med obema ekipama je trenutno 4 točke, najverjetneje pa bo tokratni dvoboj, tekma ekip, ki sta najresnejši kandidatki za osvojitev letošnjega naslova v Regionalni Ljubljanski ligi in napredovanje v 3.SNL. Strpno, borbeno in srčno za pozitiven rezultat. Naprej zeleni..!!