Z Vrhnike s točko

Rudar se tudi z gostovanja pri drugo uvrščeni ekipi ATET Dren Vrhnika vrača neporažen, razlika med obema ekipama pa, po remiju 1:1, še naprej ostaja štiri točke v korist trboveljskih nogometašev. Pred našimi fanti je tako še sedem tekem v ligi za prvaka.

Znova veseli dejstvo, da trener Rudarja, Vukašin Risitič, ni imel nikakršnih kadrovskih težav in je tako na tekmo popeljal vsa najmočnejša orožja, ki jih ima na razpolago, enajsterica pa je bila tako identična kot na zadnji domači tekmi z Moravčani.

Na sorazmerno slabi igralni podlagi na Vrhniki, gledalci niso gledali ravno lepotice dveh trenutno najboljših ekip v ligi. Rudar je tekmo začel nekoliko bolj zadržano in previdno, kar je nakazovalo na to, da je tokrat v igri nekaj več. Domači so tako skušali predvsem s podajami v globino na Poglajna in z dolgimi podajami prebiti Rudarjev obrambni gard. V prvih 20 minut smo tako videli predvsem predstavo precej prekrškov in prekinitev ter malo nogometa. V 20. minuti pa so domači nogometaši uspeli najti luknjo v Rudarjevi obrambi, podajo iz desne strani v sredino pa je izkoristil Smrtnik in s strelom v bližji vratarjev kot ugnal vratarja Rudarja Jasima Mujkanoviča. Vrhničani so na krilih vodstva in šoku Rudarja še naprej napadali in si ustvarili nekaj polpriložnosti in udarcev iz kotov. Zeleni iz Trbovelj so se počasi pobirali in iz minute v minuto postajali igrivejši, počasi prevzemali pobudo, vendar si do konca rednega dela niso pripravili kakšne res zrele priložnosti.

Začetek drugega polčasa je nato pripadel Rudarju, ki je nanizal nekaj dobrih napadov ter popolnoma kontroliral igro na sredini igrišča. V 54. minuti so domači nekje 18 metrov od gola nepravilno ustavili Periča, žogo pa si je za strel namestil Kunič. Odlično izveden strel je vratar Curanovič s skrajnimi močmi še uspel preusmeriti v vratnico, odbito žogo pa je z glavo v mrežo nato pospravil Maj Sajovic za izenačenje na 1:1. Sledilo je obdobje menjav, kar je precej motilo ritem tekme, igralo pa se je večinoma med obema kazenskima prostoroma brez večjih priložnosti na eni ali drugi strani. Dobrih 15minut pred koncem tekme pa vendarle priložnost za Rudar, ko je po levi strani pobegnil Sajovic in s podajo po tleh v kazenski prostor odlično zaposlil Rekanoviča, katerega strel pa žal ni našel svojega cilja. Do konca tekme nato še dva poizkusa domačih, vendar brez večjih težav za Mujkanoviča. Na koncu lahko rečemo, da je glede na prikazano remi povsem pravičen.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Ocepek, Drnovšek (K), Bašič, Mujič (od 63. Jurič); Mlinar (od 82. Kahteran), Kazič, Kunič (od 89. Sotenšek); Rekanovič, Sajovic, Perič (od 68. Rižner)

Strelci:

1:1 Sajovic (54′)

Začenjajo se torej tekme v ligi za prvaka, prvi nasprotnik Rudarja bo v soboto, 23.04.2022 ob 15h, v Športnem parku Rudar, ekipa Laby’s Mengo 28. Prvo tekmo med obema je v prvem kolu letošnjega prvenstva, s 4:0, dobil Rudar, kar pa nikakor ne pomeni, da se za nove točke ne bo treba potruditi, boriti in pustiti srce na igrišču. Verjamemo, da zmorete. Ajde Rudar!!