Z dvokorakom preko Ivančne Gorice

V preteklem tednu je naše moštvo dvakrat obiskalo Ivančno Gorico. Najprej se je v soboto, 28. 10.2023 z domačini udarilo v prvenstveni tekmi. Tekma je bila odigrana na naravni travi in Rudar jo je odigral zares odlično. Na igrišče so stopili suvereno in tekmo odigrali tako, kot jo šampionska ekipa mora odigrati. Vzeli so žogo, jo skrili domačinom in z njo počeli vse kar so si zaželeli. Za Rudarja so zadeli: Maj Sajovic 2x, Tom Zalaznik in Domen Ocepek.

Začetna postava Rudarja: Možic, Lipovšek, Ocepek, Bašić, Milinovič, Katić, Kazič, Mlinar, Zalaznik, Rekanović in Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Jurič, Delić in Hribšek;

Na praznični dan 31.10.2023, pa so z istim nasprotnikom še ponovili vajo. Tokrat so se pomerili na umetni travi stadiona v Ivančni Gorici in sicer v elitnem večernem terminu pod reflektorji. Na umetni zelenici je žoga še hitreje tekla kot v soboto in naše moštvo je domačinom ponovno skrilo žogo in se igralo. Na sredini prvega polčasa so povedli preko Luke Milinoviča. V nadaljevanju so sicer pustili domačinom izenačiti, kar jim je uspelo preko Domna Komata. Naše strokovno vodstvo se je odločilo spočiti nosilce naše igre in v igro poslalo rezerviste. Od rezervistov je bilo pričakovati pozitivno reakcijo in dokaz, da si tudi oni zaslužijo igralne minute. Želja strokovnega vodstva se je izpolnila saj so igralci s klopi stopili na plin in dodobra napolnili domačo mrežo. V nadaljevanju so zadeli še Adin Delić, Domen Ocepek, prvenec v članskem moštvu pa je dosegel tudi lanskoletni mladinec Gašper Kic.

Začetna postava na pokalni tekmi: Možic, Jurič, Ocepek, Drnovšek, Milinovič, Katić, Kazič, Mlinar, Zalaznik, Rekanović in Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Delić, Šišić, Lipovšek in Kic;

Z zmago v prvenstveni tekmi se je Rudar utrdil na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Za vodilno ekipo Bele krajine zaostaja za tri točke. Z zmago v tekmovanju za Pokal Pivovarne Union pa se je uvrstil med 32 najboljših ekip, ki bodo nadaljevale boj za osvojitev pokala in uvrstitev v Evropo.

V soboto, 4.11.2023, ob 14 uri pa je pred nami derbi kroga. V Športni park Rudar namreč prihaja vodilna ekipa prvenstva NK BELA KRAJINA. S potencialno zmago jo naše moštvo lahko ulovi na prvem mestu. Za izpolnitev želja pa fantje potrebujejo tudi vašo pomoč. Fantje si z odličnimi igrami v mesecu oktobru zaslužijo vašo pomoč in iz vaših grl naj se sliši RUDAR, RUDAR, RUDAR.