Visoka zmaga

Na praznični četrtek so ob lepem vremenu in pred kakih 100 ljubiteljev nogometa nogometaši Rudarja ponovno prikazali izredno lepo, predvem pa učinkovito predstavo in z visokih 8:0 odpravili sicer nekoliko oslabljeno ekipo Trebnja.

Nabor igralcev za sestavo udarne enajsterice je bil tokrat nekoliko bolj pester kot na prejšnji tekmi z Belo krajino, je pa trener Vukašin Ristič ekipo tokrat vseeno moral sestaviti brez odsotnih Mujiča, Rekanoviča, Kahterana, Mudriniča in Shale.

Rudar je že od samega štarta tekme izgledal bolj razpoložen in je boljšo igro v polju kaj kmalu tudi kronal z zadetkom. Tekla je 9. minuta, ko so naši fantje odvzeli žogo na sredini terana, Mlinar je lepo zaposlil Periča na desni strani, ta pa našel v sredini Toma Zalaznika, ki je matiral gostujočega vratarja Uriglja. Dobrih deset minut kasneje so zeleno-črni še podvojili svojo prednost. Zalaznik je vzel žogo na sredini, s podajo v prostor zaposlil Krajnca, ki je podal iz desne pred gol, kjer je za 2:0 zadel Ivica Perič. Nogometaši Rudarja so si še naprej ustvarjali priložnosti, najprej je poizkusil Kunič, odbito žogo pa je nato v roke Uriglja poslal Perič. Po pol ure igre je Rudar vodil že s 3:0. Po desni je krenil razpoloženi Perič, preigral tri nasprotnikove nogometaše in nato rutinirano premagal Uriglja. Pet minut kasneje bi naši fantje lahko še povišali vodstvo, ko je prečko stresel Kunič, a je do konca polčasa ostalo pri rezultatu 3:0.

Tudi v drugi polčas so Knapi krenili z enako vnemo in brez popuščanja ter si že v 48. minuti pripravili zrelo priložnost, ko je sam proti vratom krenil Delič, nepravilno pa ga je nekje 20 metrov od gola zaustavil zadnji obrambni igralec Jandrič in si prislužil rdeči karton. Žogo si je nato za izvedbo prostega strela namestil Staš Kazič in z dobro odmerjenim strelom povišal vodstvo na 4:0. Le s težavo so z igralcem manj gostje še ”lovili” razigrano domačo enajsterico, ki je po uri igre vodila že s 5:0. Tokrat je bil v vlogi podajalca Delič, ki je podal iz leve v sredino na kakih 7 metrov od gola, kjer je našel Zalaznika, ki je še enkrat zatresel mrežo gostov. Pet minut kasneje je bil znova v akciji Adin Delič, ki je lepo prodrl v kazenski prostor, preigral dva nogometaša Trebnja, nakar ga je s prekrškom ustavil vratar Urigelj, sodnik Kokolj pa je upravičeno pokazal na belo točko. Glede na visok rezultat je tokrat priložnost za izvajanje kazenskega strela dobil domači čuvaj mreže Jasim Mujkanovič in za 6:0 premagal svojega vratarskega kolega Uriglja. V 78. minuti je nato po samostojnem prodoru svoj ”hattrick” in sedmi gol na tekmi dosegel Tom Zalaznik, v 82. minuti pa je svoj članski prvenec in končnih 8:0 postavil Lan Pišek.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Jurič (od 65. Pišek), Drnovšek (K), Ocepek, Krajnc; Kazič (od 65. Lipovšek), Kunič, Mlinar, Zalaznik, Milinovič (od 42. Milinovič); Perič (od 65. Klopčič)

Strelci:

1:0 Zalaznik (9′)

2:0 Perič (20′)

3:0 Perič (29′)

4:0 Kazič (49′)

5:0 Zalaznik (60′)

6:0 Mujkanovič (64) 11m

7:0 Zalaznik (78′)

8:0 Pišek (82′)

Foto: Darko Kunič

V nedeljo, 07.05.2023 ob 14h, nogometaši Rudarja gostujejo v Športnem parku Štefana Beleta na Ježici, kjer se bodo pomerili z za nas vedno neugodno ekipo IB1975 Ljubljana. Ježičani spomladi še ne poznajo poraza (5 zmag in 1 remi), sicer pa so na domačem igrišču nasploh neporaženi v dosedanjem poteku sezone, trenutno pa zasedajo tretje mesto na lestvici. Pričakovati gre torej izenačeno in trdo tekmo, ki jo lahko dobi katerakoli izmed obeh ekip. Verjamemo, da se lahko naši fantje s pravim pristopom in borbenostjo iz Ljubljane vrnejo s pozitivnim rezultatom. Naprej Zeleni..