Visoka zmaga nad Kresnicami

Po dveh zaporednih remijih so naši nogometaši pred domačimi navijači, v Športnem parku Rudar se jih je zbralo kakih sto, nadigrali gostujočo ekipo iz Kresnic in zmagali z visokih 7:1.

S sestavo ekipe domači trener Vukašin Ristič, ki je sicer tekmo, zaradi kazni, spremljal s tribune, težav tokrat ni imel, saj je imel na razpolago vse nogometaše.

Rudar je v tekmo štartal silovito in po nekaj več kot deset minutah povsem zasluženo vodil z 2:0. Mrežo gostov je v 9. minuti načel Tilen Mlinar, v 12. minuti pa je na 2:0 povišal Domen Kunič. Gostujoča četa ni imela recepta za razigrane domače nogometaše, ki so si tokrat pripravili kopico zrelih situacij in po zadetkih Deliča v 35. minuti in kapetana Drnovška pred odhodom na odmor, dokončno rešili vprašanje zmagovalca že v prvih 45 minutah tekme (4:0).

Na začetku drugega polčasa je po visokem vodstvu domačih, trener Ristič, priložnost takoj ponudil Shali in Mujiču, ki sta zamenjala Ocepka in Lipovška. V 49. minuti je na 5:0 povišal prvi strelec zelenih Maj Sajovic. Nato so dvakrat zapretili tudi gostje iz Kresnic, a je mreža vratarja Mujkanoviča ostala nedotaknjena. Se je pa zato znova zatresla dvajset minut pred koncem tekme, ko je na 6:0 vodstvo povišal Edison Shala. Dve minuti kasneje so gostje ostali brez kapetana Daria Lovreca, ki mu je sodnik pokazal rdeči karton in ga predčasno poslal v garderobo. V 80. minuti je zadnjo žogo v gostujočo mrežo poslal še Tom Zalaznik za visokih 7:0. V 83. minuti so častni gol po lepo odigranem pol protinapadu dosegli tudi gostje, ko je vratarja Mujkanoviča, za končnih 7:1, premagal Gvardjančič.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Jurič (od 60. Krajnc), Drnovšek (K), Ocepek (od 46. Shala), Lipovšek (od 46. Mujič); Kazič (od 54. Perič), Mlinar, Kunič, Zalaznik; Sajovic, Delič (od 60. Mudrinič)

Strelci:

1:0 Mlinar (9′)

2:0 Kunič (12′)

3:0 Delič (35′)

4:0 Drnovšek (45′)

5:0 Sajovic (49′)

6:0 Shala (70′)

7:0 Zalaznik (80′)

Foto: Darko Kunič

Naši fantje v soboto, 15.10.2022 ob 16.30h, odhajajo na gostovanje na Ježico, kjer se bodo pomerili z moštvom IB1975 Ljubljana. Ljubljančani so po petih odigranih tekmah pri osmih točkah in so trenutno na devetem mestu prvenstvene lestvice. Verjetno pa se še vsi dobro spomnimo lanske sezone, ko so nas tokratni nasprotniki premagali na obeh tekmah, še posebej boleč pa je bil poraz v spomladanskem delu sezone, ki nas je ”sklatil” s prvega mesta na lestvici. Fantje, na zmago, kot vedno. Srečno Rudar!