Vihar v drugem polčasu

Prva tekma v ligi za prvaka Regionalne ljubljanske lige je prinesla novo zmago Rudarja, ki je odpor tokratnih gostov, ekipa Laby’s Mengo 28, strl šele v drugem polčasu, ko so naši nogometaši zadeli kar petkrat (polčas 1:0) in zabeležili novo zanesljivo zmago s 6:1. Vsekakor dobra napoved pred reprizo derbija z ATET Dren Vrhniko za vrh lestvice, ki se bo odvil v soboto, tokrat v Športnem parku Rudar.

Tokrat je, v odsotnosti trenerja Rističa, tekmo s klopi Rudarja vodil Martin Lavrenčič, vseeno pa je glavne niti na daljavo vlekel Vule, ki je enajsterico moral sestaviti brez kaznovanega Periča, odsotnega Mujiča in poškodovanega prvega čuvaja mreže, Jasima Mujkanoviča. Tako se je nekoliko višje preselil Mlinar, v zvezni vrsti je od prve minute začel Halilovič, na levem boku Jurič, v vrata pa je stopil Matic Možic.

Srečanje se je začelo z minuto molka v spomin na enega izmed najboljših strelcev Rudarja, Janeza Drnovška – Djamo, ki nas je zapustil nedavno. Tekmo sta obe ekipi odprli kar nekoliko rezervirano, prva nevarnejša priložnost pa je pripadla gostom iz Mengša. V 5. minuti so gostje v napad poslali dolgo žogo za katero sta se borila gostujoči Slapar in domači branilec Bašič, ki je nekoliko hitrejšega napadalca nepravilno zaustavil nekje 18 metrov od domačih vrat. Iz prostega strela je za Mengo zvito, s strelom pod živim zidom, poizkusil Potočnik, a je bil vratar Možic na mestu. Trboveljčani so do prve priložnosti prišli v 15. minuti, predložek Kaziča je čez gol z glavo poslal kapetan Drnovšek. Na naslednjo priložnost so gledalci, zbralo se jih je približno 200, čakali dobre četrt ure, ko sta dvojno podajo lepo odigrala Halilovič in Mlinar, Halilovič je lepo zaposlil Rekanoviča, ki je streljal po tleh, vratar Brumec pa je njegov strel ubranil. Kar nekaj prekinitev in posredovanj gostujočega fizioterapevta je botrovalo kar 4 minute dolgem sodnikovem podaljšku, v katerem je Rudar, po seriji kotov, končno povedel. Kot je izvajal Kunič, v kazenskem prostoru pa z glavo najvišji Domen Ocepek, za vodstvo domačih z 1:0.

V drugi polčas so Trboveljčani krenili z osvežitvijo na sredini terena, Haliloviča je zamenjal Davor Rižner, in povišanjem vodstva po slabih petih minutah igre. Predložek z leve je v kazenski prostor poslal Rekanovič, kapetan Rok Drnovšek pa je zadel za 2:0. V 53. minuti je Rudar vodil že s 3:0, v vlogi podajalca znova Rekanovič, v polno pa je, s strelom iz prve, meril Maj Sajovic. Dve minuti kasneje je iz razdalje streljal Kunič, a je njegov strel zletel malenkost čez gol. V 68. minuti nova lepa akcija knapov. Mlinar je na desni strani dobil lepo žogo v prostor, jo odlično zavrnil v sredino, Rekanovič je žogo spustil, Sajovic pa neubranljivo zadel za 4:0. V vrstah Rudarja smo nato videli kar nekaj menjav, v zadnjih desetih minutah pa nato še dva gola zelenih. V 84. minuti je Rekanovič krenil po levi strani, zavrnil žogo v sredino, kjer je poizkus Sajovica vratar Brumec odbil točno do Sotenška, ki je zadel za 5:0. Minuto kasneje je Sotenšek nato uprizoril slalom med gostujočo obrambo, v gneči pa je na koncu do žoge prišel Anes Rekanovič, lepo obšel vratarja gostujoče ekipe in zadel za visokih 6:0. V 88. minuti so tolažilni zadetek dosegli tudi gostje. Po prekršku Drnovška je iz enajstih metrov za 6:1 zadel Duščak.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Ocepek (od 75. Krajnc), Drnovšek (K), Bašič, Jurič (od 72. Lipovšek);Kazič (od 72. Sotenšek), Kunič, Halilovič (od 46. Rižner); Rekanovič, Sajovic, Mlinar (od 79. Delič)

Strelci:

1:0 Ocepek (45′)

2:0 Drnovšek (49′)

3:0 Sajovic (53′)

4:0 Sajovic (68′)

5:0 Sotenšek (84′)

6:0 Rekanovič (85′)

V soboto, 30.04.2022 ob 17h, v Športnem parku Rudar, dvoboj prvouvrščenih ekip, Rudar : ATET Dren Vrhnika. Razlika med tekmecema še vedno zanaša štiri točke, njuno medsebojno srečanje pred desetimi dnevi pa se je končalo z remijem 1:1. Vsekakor ena izmed tekem, ki bi lahko potisnila naše bližje cilju – uvrstitvi v 3.SNL, ali pa dodatno zakuhala prvenstvo. Fantje, pametno, borbeno in nepopustljivo. Vsi ljubitelji nogometa in pristaši Rudarja pa vljudno vabljeni na tribune. Gremo zeleni!