V sodnikovem podaljšku do zmage

Po zimskem premoru se je v nedeljo nadaljevalo prvenstvo v Regionalni ljubljanski ligi. Članska ekipa Rudarja je prvo srečanje pomladi odigrala v Novem mestu, kjer se je na igrišču z umetno travo, pomerila z ekipo Trebnjega in po infarktni končnici zmagala z 2:3.

Trenerju Rističu tokrat niso mogli pomagati odsotni Denis Bašič, Antonijo Jurič in Jan Sotenšek.

Tekmo v času nedeljskih kosil, so po precej sončnem vremenu, bolje začeli nogometaši Rudarja in prvih petnajst minut kontrolirali tekmo. V 20. minuti je po lepi globinski podaji Mlinarja, knape v vodstvo z 0:1 popeljal Maj Sajovic. Le nekaj trenutkov kasneje, bi Rudar lahko povišal svoje vodstvo, ko je kapetan Drnovšek lepo zaposlil Mujiča, ki je sicer premagal domačega vratarja Uriglja, a je stranski sodnik označil prepovedan položaj. Nato pa je Rudar kar nekoliko ugasnil in sledilo je 15 minut, ko so bili domači veliko boljši nasprotnik. Z visokimi žogami, dolgimi meti iz avtov v kazenski prostor in nekaj koti so ustvarjali pritisk, kjer je mrežo Rudarja dvakrat rešil vratar Mujkanovič, enkrat pa okvir gola. Kljub vsemu so naši na odmor odšli z minimalno prednostjo 0:1.

V drugi polčas so naši nogometaši znova krenili precej bolje ter si v prvih desetih minutah pripravili tri zrele priložnosti, ko bi lahko odločili tekmo. Najprej je Sajovic nesebično podal pred vrata Rekanoviču, ki pa je streljal čez gol. Nato se je sam pred vratarjem znašel Sajovic, a kljub dobrem položaju želel podati Mlinarju, kar se je izkazalo za potezo preveč. Zadnjo priložnost je imel po strelu Kuniča in odbiti žogi, ponovno Sajovic, a je Urigelj njegov strel uspel ubraniti. Potem pa je sledila kazen za neučinkovitost, ko se je v 60. minuti mimo naših nogometašev sprehodil Jan Novak ter izenačil na 1:1. Še ne pet minut kasneje, pa nov šok za Rudar in dokončen preobrat s strani Trebanjcev, ko je za 2:1 zadel Kočman, ki je v igro vstopil minuto prej. Rudar je nato vse stavil v napad, skušal tudi nekoliko na silo, igral pa čedalje manj. V 85. minuti je pritisk obrodil sadove, ko so domači napravili napako v obrambi, strel Sajovica je domači vratar še uspel zaustaviti, podajo Rekanoviča pa je nato Mirza Halilovič le pospravil za njegov hrbet za izenačenje na 2:2. V sodnikovem podaljšku je sledil poljub boginje sreče, ko se je po visoki podaji v kazenski prostor, do žoge dokopal Anes Rekanovič in v 91. minuti zadel za zmago s 2:3.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K), Perič (od 86. Kahteran), Ocepek; Rižner (od 68. Krajnc), Kazič, Kunič (od 71. Halilovič), Mlinar, Mujič; Rekanovič, Sajovic

Strelci:

0:1 Sajovic (20′)

2:2 Halilovič (85′)

2:3 Rekanovič (91′)

V soboto, 02.04.2022 ob 16h, v Športnem parku Rudar, gostuje ekipa Kamnika, ki je z desetimi točkami na 14. mestu prvenstvene lestvice. Trener Ristič bo sicer pogrešal kaznovana Domena Ocepka in Tilena Mlinarja, je pa cilj naših fantov gotovo zmaga, za katero pa se bo potrebno potruditi, saj nobena tekma ni kar v naprej dobljena. Z borbenostjo, srčnostjo in osredotočenostjo bo našim fantom gotovo uspelo. Vljudno vabljeni. Naprej zeleni!