V soboto gre zares

V prihajajočem vikendu se začenja nov ligaški ples v Regionalni ljubljanski ligi, ki jo bo v sezoni 2019/2020 sestavljalo 14 ekip, kar je dve ekipi več kot v lanski sezoni. Lanski prvak Kočevje se je preselil v novoustanovljeno 3. SNL Zahod, Jevnica in Dolomiti pa sta se preselili ligo nižje. V konkurenci bosta letos nastopili tudi, lani drugo in tretje uvrščeni ekipi 3. SNL Center, Zagorje in Ivančna Gorica. Kljub tekmovalnem uspehu, jima licenčna komisija namreč ni podelila licenc za tekmovanje v 3. SNL Zahod. Iz MNZ Lige so napredovala moštva Trebnje, Laby’s Mengo 28 in Jezero Medvode, ki so zavzele mesto razpuščenega moštva Komende, ekipe, ki je lani izpadlo iz tretjeligaške konkurence.

Ekipa Rudarja v sezono 2019/2020 vstopa z večino igralcev, ki so moštvo zastopali že v pretekli sezoni. Zaenkrat sta se od zelenega dresa poslovila zgolj napadalec Sašo Ribič, ki naj bi zaključil z igranjem ter Kristjan Benda, ki je prestopil v Zagorje. V zeleno pa sta se (ponovno) oblekla vezni nogometaš Daniel Katič, ki je lani igral v Avstriji in Domen Kunič (Zagorje). Po polletni odsotnosti zaradi poškodbe, je celotne priprave oddelal Bruno Pukl, treningom pa naj bi se priključil še Tom Zalaznik. Pridno trenirajo tudi lanski mladinci Bokal, Hadžič in Vozel. Z ekipo je v zadnjih tednih sicer treniral tudi Tim Vodeb, ki pa čaka na nov angažma v kakšnem višje rangiranem klubu doma ali v tujini, tako da so možnosti za njegov nastop v zelenem dresu minorne. Do konca prestopnega roka je sicer še nekaj časa, tako da ni izključeno, da dres Rudarja morda obleče še kdo.

V pripravljalnem obdobju je ekipa trenerja Vukšina Rističa odigrala tudi pet pripravljalnih tekem:

  • Rudar : Mozirje 5:1
  • Rudar : Litija 6:2
  • Šmartno : Rudar 3:0
  • Rudar : Laško 2:0
  • Svoboda Kisovec : Rudar 1:1

V soboto, 24.08.2019 ob 17.30h, pa gre, v Športnem parku Rudar, zares. Že takoj na začetku je na sporedu ZASAVSKI DERBI, v goste pa prihaja moštvo Zagorja. Skrivalnic med ekipama ni, med člani obeh moštev so številni prijatelji, nekdanji člani enega ali drugega kluba, na klopi Zagorja sedi dolgoletni trener Rudarjevih mlajših selekcij Anton Škofca. Naš tokratni nasprotnik je sicer dodobra spremenil ekipo, vendar je v njej še vedno osem igralcev, ki so lani uspešno igrali v 3. SNL. Od naših fantov pričakujemo trud, borbenost in nepopustljivost do zadnjega sodnikovega žvižga, zmaga pa naj boljši. Vse navijače in simpatizerje kluba ter vse druge ljubitelje okroglega usnja pa vljudno vabimo k ogledu tekme ter nakupa letne vstopnice za tekme Rudarja po ceni 10 €. GREMO RUDAR!!

Avtor: Darko Kunič