V izdihljajih znova ob zmago

Rudar je v nedeljo, pred domačimi gledalci, znova za las ostal prekratek za celoten komplet prvenstvenih točk. Po vodstvu mož v zelenem, so nasprotniki iz Mengša izenačili osem minut pred koncem. Rudar : Laby’s Mengo 28, torej 1:1.

Moštvo Rudarja je bilo na tokratnem srečanju oslabljeno za Mujiča, Bergerja, Cigoleta in Žiberta. Trenerju Rističu sta bila na voljo znova Krajnc in Žan Bokal, z rezervne klopi pa je moštvo še enkrat več bodril poškodovani kapetan Drnovšek.

Tekmo so znova odlično otvorili naši fantje, ki so že na začetku pokazali ambicije po dosegi zmage. Takrat je Sotenšek zaposlil Pukla, ki je lepo utekel, a je nevarnost za gostujočega vratarja Brumca prekinila dvignjena zastavica in morda nekoliko sporno dosojen prepovedani položaj, ki je poskrbel za negodovanje med domačimi navijači. Rudarjevi fantje so še naprej napadali in dobro igro kronali z zadetkom v 16. minuti srečanja. Po desni strani je v kazenski prostor prodrl Bruno Pukl in z golavt linije močno podal v petmetrski prostor, kjer je bil zbran Maj Sajovic in zadel za vodstvo z 1:0. Nogometaši Rudarja so po zadetku imeli več žogo v svojih nogah, do konca prvega polčasa pa si ustvarili še eno lepo priložnost za povišanje vodstva, ko je Pukl sam krenil proti vratarju Brumcu, njegov poizkus loba, pa je gostujoči čuvaj mreže, s konicami prstom, uspel obraniti.

V drugi del srečanja sta obe ekipi krenili izredno previdno, igra pa se je bolj ali manj odvijala med obema kazenskima prostoroma. Gostje so v obrambni vrsti delovali izredno kompaktno, tako da si Rudar ni ustvaril večjih priložnosti. Bolj, ko se je tekma nagibala h koncu, več so imeli žogo v posesti gostje iz Mengša, ki so tako prevzeli pobudo na igrišču. In potem je prišla 82. minuta. Žogo je sprejel gostujoči napadalec Mladen Džanan in močno sprožil iz okrog 20 metrov ter premagal vratarja Bokala. Po doseženem zadetku so gostje napadli za zmago, a je Rudarjeva obramba zdržala in ostalo je pri delitvi točk.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Rižner (K) (od 85. Krajnc), Ocepek, Hadžič, Jurič; Kazič, Katič, Sotenšek (od 66. Kahteran), Rekanovič; Sajovic (od 82. Kunič), Pukl

Strelci:

1:0 Sajovic (16′)

Naši fantje zmage ne poznajo že dolge štiri kroge. Res je, da so bili trije izmed štirih nasprotnikov, moštva, ki so na lestvici pred Rudarjem (Kolpa, Kresnice, Laby’s Mengo 28), a smo verjetno vsi skupaj iz teh tekem pričakovali kakšno točko več. Pred našim moštvom sta še dve tekmi v jesenskem delu sezone, kjer bi bilo za ujeti stik z najboljšimi ekipami potrebno osvojiti maksimalno število razpoložljivih točk. Prva priložnost bo že v soboto, 09.11.2019 ob 19h, ko Rudar, na tamkajšnjem stadionu, gostuje pri ekipi Ivančne Gorice. Fantje, čas je za zmago! Gremo!