Uspešni v pokalnem tekmovanju

V soboto, 26.8.2023, se je v Športnem parku Rudar odvila tekma predkroga pokalnega tekmovanja Pokala Pivovarne Union za sezono 2023/2024. Nasprotnik ekipe Rudarja je bila ekipa NK Kočevje. Prav z NK Kočevje se je Rudar pomeril na enakem nivoju tekmovanja pred natanko letom dni. Takrat je v Kočevju utrpel minimalen poraz s 4:3.

Trener Vukašin Ristič je tokrat ekipo glede na prejšnjo tekmo nekoliko spremenil. Nekaj počitka je namenil Mujkanoviču, Sajovicu in Žuncu.

Tekmo so tokrat nekoliko boljše začeli gostje, ki so povedli v 19. minuti. Po napaki Ocepka in puščanju prednosti glavnega sodnika je v solo prodoru proti vratom Možica krenil Nejc Pavlovič in ga z lepo odmerjenim strelom tudi premagal za vodstvo gostov.

Po začetnem hladnem tušu je na sceno stopil dobro podmazan stroj domače ekipe, ki je goste mlel vse do konca tekme. Najprej je v 26. minuti Mlinar z lepo globinsko podajo našel Anesa Rekanovića, ki je rutinirano zadel med nogami vratarja Šobarja. V 33. minuti je Rudar po lepi akciji, v kateri sta sodelovala Jurič in Kunič, zaključil s prefinjenim strelom Toma Zalaznika za vodstvo z 2:1. Po tretjem kotu srečanja, katerega je uspešno izvedel Kunič, je žogo na drugi vratnici z nogo v mrežo tokrat pospremil Adin Delić.

Tudi v začetku drugega polčasa je Rudarjev stroj mlel naprej. Gostje so precej fizično popustili, tako da je Rudar suvereno vladal na igrišču. V 70. minuti sta vratar Šobar in Kunstelj v kazenskem prostoru združno podrla Zalaznika. Iz dosojene enajstmetrovke je na žalost domačih navijačev Kunič poslal žogo preko vrat. Kljub temu golijade še ni bilo konec. V 88. minuti sta Rekanović in Zalaznik sama krenila na Šobarja in Tom Zalaznik je vpisal že drugi zadetek na svoj račun. Tudi Anes Rekanovič mu ni ostal dolžan, saj je le dve minuti kasneje po lepem predložku Shale s pravim golasom za vedno uničil dom pajkove družine v levem zgornjem kotu Šobarjevih vrat.

Naše moštvo je začelo tekmo v naslednji postavi:

Možic, Ocepek, Delić, Drnovšek, Jurič, Kazič, Kunič, Mlinar, Milinovič, Zalaznik in Rekanović;

V nadaljevanju so vstopili še:

Žunec, Pišek, Kahteran in Shala;

Rudar se je uspešno prebil v naslednji krog tekmovanja, kjer ga v naslednjem krogu 4.10.2023 pričakuje ekipa NK Komenda. Rudarju želimo veliko uspeha v pokalnem tekmovanju, saj je to vendarle lahko naša pot v Evropo.

V soboto, 2.9.2023, pa ima Rudar delegirano tekmo 2. kroga RLL v Jevnici, kjer se bo ob 17. uri pomeril s tamkajšno ekipo NK Jevnica.

Vabljeni!!

GREMO RUDAR!!!!