Uff..na tesno

Prvo gostovanje v Podzemlju pri moštvu Kolpe, je bilo po pričakovanjih, tako kot skoraj vedno, izredno težko. Belokranjci namreč vedno igrajo izjemno borbeno in nepopustljivo, svoje pa velikokrat naredi še sorazmerno dolga vožnja. Kljub vsemu pa so knapi, po zaostanku z 2:0, našli izhod in po preobratu domov iz Podzemlja prinesli poln plen. Kolpa – Rudar 2:3.

Trener Ristič je tokrat prvo enajsterico moral sestaviti brez Sotenška (služba), odsotni pa so bili še Bašič, Možic (oba poškodba), Kazič (kazen), Mešič, Kolobarič in Delič. Se pa je vrnil Rižner, prve minute v sezoni je zbral tudi Alibegovič.

Tekmo so bolje odprli domači, ki so povedli v 11. minuti, ko je mrežo Rudarja, za 1:0, zatresel Kirin. Naši fantje tokrat v prvem polčasu kar nekako niso znali povezati niti igre, domači pa so v 42. minuti še povišali vodstvo – za 2:0 je zadel Kočevar. Morda so bili nogometaši Kolpe, po ugodnem vodstvu, z glavami že na odmoru, ko je Rudar, v 43. minuti, vendarle zadel in preko Anesa Rekanoviča znižal na 2:1.

Ob polčasu je v slačilnici ostal Lipovšek, v igro je vstopil Rižner, hkrati pa so verjetno na precej boljšo igro v drugem polčasu vplivale besede trenerja Vukašina Rističa med odmorom. Rudar je po odmoru namreč zaigral bolje, prihajal v več ugodnih situacij in počasi utrujal in lomil domačo ekipo. V 73. minuti so zeleni, tako poravnali izid na 2:2, ko je domačega vratarja Starašiniča premagal Maj Sajovic. Izenačenje Rudarja je verjetno psihološko precej potolkel mlado ekipo Kolpe, ki ji je že drugič zapored ugoden rezultat polzel iz rok. Dokončen preobrat se je nato zgodil pet minut pred koncem tekme, ko je za vodstvo s 2:3 zadel branilec Domen Ocepek in odločil zmagovalca.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K) (od 82. Halilovič), Kahteran (od 65. Krajnc), Ocepek; Mujič, Rekanovič, Mlinar (od 90. Alibegovič), Kunič, Lipovšek (od 46. Rižner); Sajovic, Perič

Strelci:

2:1 Rekanovič (43′)

2:2 Sajovic (73′)

2:3 Ocepek (85′)

V soboto, 11.09.2021 ob 16h, v Športni park Rudar, prihaja trenutno drugouvrščena ekipa prvenstva IB 1975 Ljubljana (Interblock). Tokratni gostje so do sedaj v dveh tekmah dosegli ravno toliko zmag (Cockta Kresnice 0:1, Trebnje 3:0) in imajo torej enak izkupiček kot naši fantje. Glede na stanje na prvenstveni lestvici, gre torej za derbi dveh vodilnih ekip, kjer bodo naši morali prikazati vse svoje znanje, borbenost, požrtvovalnost, navdih ter igrivost in s tem priti do ugodnega rezultata. Naprej zeleni!

Vse navijače in obiskovalce obveščamo, da je za obisk tekme, še vedno, obvezno izpolnjevanje PCT pogojev (prebolelost, cepljenje, testiranje).