U-8 prvi v Medvodah

Novoletni prazniki so se komaj dobro končali, naši nogometaši pa so ponovno v polnem pogonu. Vse selekcije v novem letu nadaljujejo tam, kjer so končale v starem, in se poleg treningov udeležujejo različnih dvoranskih turnirjev. Enega izmed prvih so se v soboto, 06.01.2018, v Medvodah, udeležili tudi nogometaši selekcije U-8 s trenerjem Rudijem Tomšetom.

Na turnirju je nastopilo 16 moštev iz cele Slovenije, razdeljenih v štiri skupine. Rudar je na turnirju nastopil z dvema ekipama – Rudar zeleni in Rudar črni. Po skupinskem delu tekmovanja so bili Rudar zeleni četrto moštvo v skupini C, Rudar črni pa zmagovalec skupine D, kar je pomenilo, da se bosta moštvi medsebojno pomerili v osmini finala. Kljub temu, da so Rudar črni v tem dvoboju veljali za favorite, pa je bil zmagovalec odločen šele dve minuti pred koncem tekme, ko so Rudar zeleni v svoji najboljši tekmi turnirja, priznali premoč svojim soigralcem. V četrtfinale so z 2:1 tako napredovali Rudar črni ter pot nadaljevali povsem do konca.

V četrtfinalu so najprej s 3:0 premagali domače Jezero Medvode, nato pa v polfinalu naleteli na nasprotnika, ki so ga sicer v skupinskem delu tekmovanja že premagali z 2:0 – Virtus Kamnik. Kamničani so se v drugi tekmi izkazali kot zelo težak in neugoden nasprotnik (v osmini finala in četrtfinalu so izločili dve ekipi ljubljanske Olimpije) in tekmo so tako odločili šele kazenski streli po katerih je slavil Rudar.

V finalu je Rudar črne pričakala ekipa Škofja Loka zeleni in ponovil se je scenarij trboveljskega turnirja iz konca lanskega novembra. Dvoboj dveh izenačenih ekip po rednem delu ni dal zmagovalca, tako da so končnega zmagovalca turnirja ponovno odločili kazenski streli. Če so bili na trboveljskem turnirju konec novembra lani zmagovalci nogometaši Škofje Loke, pa se je tokrat sreča nasmehnila našim fantom. Prvi strel nasprotnikov je končal v vratnici, drugi strel pa je, okronani najboljši vratar turnirja, Alen Abdič ubranil. Ker sta bila pri naših fantih uspešna tako Gašper Miha Hercog kot tudi Amar Abdič, se je slavje lahko začelo.

Končni vrstni red:

  1. Rudar Trbovlje črni
  2. Škofja Loka zeleni
  3. Primorje Ajdovščina črni
  4. Virtus Kamnik