U-8 in U-9: Winter Football Cup Škofja Loka

V soboto, 01.12.2018, sta selekciji U-8 in U-9 potovali v Škofjo Loko, kjer sta se udeležili 2. Winter Football Cup, ki ga organizira domači klub slovenskega odličnega vratarja Jana Oblaka, NK Škofja Loka.

Selekcija U-8, pod vodstvom trenerja Martina Lavrenčiča, je nastopila v skupini C, kjer so ji nasproti stali nogometaši ekip ND Primorje Ajdovščina, NŠ Bela Krajina in ND Črnuče modri. Naši fantje so v skupinskem delu tekmovanja dosegli prvo mesto in naslednje rezultate:

 • Primorje : Rudar Trbovlje 1:3
 • Rudar Trbovlje : Črnuče modri 3:0
 • Rudar Trbovlje : Bela Krajina 1:1

V osmini finala so se nato nogometaši Rudarja pomerili z ekipo NK Kamnik in zanesljivo slavili s 3:0 ter se uvrstili v četrtfinale, kjer pa so morali priznati poraz ekipi ND Črnuče, ki je bila uspešnejša z rezultatom 2:0.

Vrstni red:

 1. Litija modri
 2. Olimpija
 3. Črnuče
 4. Olimpija zeleni

Fantje selekcije U-9, pod vodstvom trenerja Suada Zukanoviča, so nastopili v skupini D, kjer so se pomerili z ekipami NK Kety Bistrica beli, NŠ Zvijezda Velika Kladuša (BiH) in ŠN 1. gol Rijeka 2 (HR) in osvojili drugo mesto:

 • Zvijezda : Rudar Trbovlje 1:2
 • Rudar Trbovlje : Kety Bistrica beli 1:3
 • Rudar Trbovlje : 1. gol Rijeka 2 2:1

V nadaljevanju tekmovanja so se nato v osmini finala pomerili z moštvom NK Medvode in zmagali z 0:2. V četrtfinalu so se znova srečali z ekipo Zvijezde iz Velike Kladuše in še enkrat slavili z 1:2. V polfinalni tekmi jih je tako čakala domača ekipa Škofja Loka rumeni, ki se je uvrstila v finale po uspešnejšem izvajanju kazenskih strelov. Rudar se je tako v tekmi za tretje mesto pomeril z nogometaši NK Olimpija zeleni in po kazenskih strelih ponovno potegnil krajši konec ter na koncu osvojil 4. mesto.

Vrstni red:

 1. Kety Bistrica beli
 2. Škofja Loka rumeni
 3. Olimpija zeleni
 4. Rudar Trbovlje