U-8 in U-12: Zimski nogometni turnir 2018

V soboto, 24.11.2018, in nedeljo, 25.11.2018, je NK Rudar Trbovlje v sodelovanju z Zavodom za šport Trbovlje, izpeljal prva dva izmed šestih turnirjev, ki jih organiziramo v letošnji zimi.

V soboto so Športno dvorano Polaj preplavili nogometaši U-8 (letnik 2011 in mlajši), ki so se skupaj s trenerji, starši in ostalimi gledalci in navijači zabavali in družili ob nogometni igri. Nastopilo je 14 ekip razdeljenih v tri skupini. Skupino A so sestavljali: NK Rudar Trbovlje zeleni, NK Litija modri, NK Škofja Loka, NK Olimpija beli in NK Miklavž. V skupini B so se borili: NK Rudar Trbovlje črni, NK Zagorje, NK Jezero Medvode, NK Olimpija zeleni ter NK Jesenice B. V skupini C pa so se med seboj pomerile ekipe: NK Rudar Trbovlje U-7, NK Litija beli, OŠ Olimpija in NK Jesenice A.

Udeleženi nogometaši so prikazali lepe nogometne predstave, ki so navdušile vse prisotne v dvorani, starši naših nogometašev pa so pripravili srečelov z bogatimi nagradami. Če pogledamo rezultatski uspeh domačih treh ekip, je ekipa Rudar Trbovlje črni obstala v skupinskem delu tekmovanja, Rudar Trbovlje zeleni in Rudar Trbovlje U-7 pa sta bili ustavljeni v četrtfinalu. Kljub nekaj razočaranja je najbolj pomembno, da so fantje uživali tako v nogometnih srečanjih, kot tudi v vzdušju v dvorani in druženju s sovrstniki.

Tri najbolj uspešne ekipe turnirja selekcij U-8, ki so prejele tudi pokale pa so bile:

  1. NK Olimpija beli
  2. NK Miklavž
  3. NK Litija modri

V nedeljo so na parket stopile ekipe nogometašev selekcij U-12 (letnik 2007 in mlajši), kjer je bilo 14 sodelujočih ekip razvrščeno v tri skupine. V skupini A so nastopili: NK Rudar Trbovlje zeleni, NK Laško, NK Škofja Loka/Medvode modri, NK Hoče/Slivnica in NK Krka beli. Skupino B so sestavljali: NK Rudar Trbovlje črni, NK Zagorje beli, NK Trebnje, NK Jesenice in NK Krka zeleni. V skupini C pa so moči merile ekipe: NK Škofja Loka/Medvode beli, NK Svoboda, NK Rudar Trbovlje U-11 in NK Zagorje rdeči.

Rezultati naših treh ekip so bili sledeči:

NK Rudar Trbovlje zeleni so v skupini A s tremi zmagami, enim remijem in gol razliko 17:1 dosegli prvo mesto. V prvem krogu nadaljevanja tekmovanja so bili nato po izvajanju kazenski strelov uspešnejši od ekipe NK Zagorje beli, v polfinalu pa jih je porazila ekipa NK Trebnje.

NK Rudar Trbovlje črni so tekmovanje zaključili v skupinskem delu tekmovanja, v skupini B so dosegli eno zmago in tri poraze.

NK Rudar Trbovlje U-11 pa je v skupini C zabeležila dva remija in en poraz, v četrtfinalu so fantje z 2:0 premagali ekipo NK Škofja Loka/Medvode modri, v polfinalu pa jih je ustavil kasnejši zmagovalec NK Krka Zeleni.

Prva tri mesta in zaslužene pokale so osvojili:

  1. NK Krka zeleni
  2. NK Trebnje
  3. NK Zagorje rdeči

NK Krka zeleni

Prva dva turnirja sta torej za nami, NK Rudar Trbovlje pa bi se ob tej priložnosti želel zahvaliti za pomoč Zavodu za šport Trbovlje, vsem staršem, trenerjem, sodnikom ter sponzorjem in donatorjem. Brez pomoči vseh naštetih bi bila izvedba tekmovanj nedvomno bistveno težja, zato še enkrat hvala.