U-12 in U-13: Umag Trophy 2022

Teden za nogometaši selekcije U-10, sta se turnirja Umag Trophy 2022 udeležili še ekipi selekcije U-12, ki jo trenira Suad Zukanovič in selekcije U-13, trenerja Darina Rižnerja.

Fantje iz selekcije U-12, so bili uvrščeni v predtekmovalno skupino G, kjer so moči merili z ekipami: ND Primorje Ajdovščina, NK Domžale in NK Jadran Poreč (HR) ter dosegli naslednje rezultate:

  • Rudar Trbovlje : Primorje Ajdovščina 0:0
  • Rudar Trbovlje : Jadran Poreč 3:2
  • Rudar Trbovlje : Domžale 0:2

Na odločilni tekmi za preboj v osmino finala, bi našim fantom zadostovala že točka, a se je po dobrih petih minutah načrt podrl, ko se je poškodoval Gašper Miha Hercog (počena arkada). Kljub borbi in trudu, so bili nekoliko uspešnejši Domžalčani, naši pa so nato v nedeljo nastopili v razigravanju za uvrstitev na 17.mesto. V prvi tekmi so z 2:0 premagali moštvo ND Slovan beli, na zadnji pa bili visoko poraženi s strani madžarske MFC Pecsi (0:6) in na koncu osvojili 21. mesto med 38 ekipami.

Zmagali so nogometaši HNK Rijeke, ki so bili finalu uspešnejši od NK Kety Emmi Slovenska Bistrica.

Nogometaši selekcije U-13 so nastopili v predtekmovalni skupini F z ekipami: NK Šampion Celje, NK Mladost Fažana (HR) in NK Domžale in dosegli sledeče rezultate:

  • Rudar Trbovlje : Šampion Celje 0:0
  • Rudar Trbovlje : Mladost Fažana 1:1
  • Rudar Trbovlje : Domžale 0:6

Omeniti velja, da so imeli tudi v ekipi U-13 smolo s poškodbo, saj se je že na prvi tekmi poškodoval Tomaž Knez (zlom zapestja) in tako odigral zgolj dobrih 10 minut. Tudi U-13 so v nedeljo nastopili v razigravanju za uvrstitev na 17. mesto, vendar so jih v prvi tekmi porazili nogometaši domačega NK Umag (0:3). V zadnji tekmi za 25. mesto so bili potem naši fantje, po neodločenem rezultatu po rednem delu (0:0), po kazenskih strelih uspešnejši od ekipe NK Jesenice.

Naziv najboljšega je pripadel nogometašem italijanskega Hellasa iz Verone, ki so v finalu z 1:0 premagali beograjski Partizan. V tekmi za tretje mesto pa so nogometaši Rijeke z 2:0 premagali nogometaše Juventusa iz Torina.

Ponovno gre velika zahvala vsem donatorjem, sponzorjem in staršem, ki so omogočili udeležbo obeh ekip na turnirju.