U-11: Tretji v Franciji

Nogometaši selekcije U-11 so se v preteklem vikendu, od 06.06. do 09.06.2019, že tradicionalno udeležili mednarodnega turnirja v Franciji. V bližini Lensa in s Trbovljami pobratenega Sallauminesa, je v mestu Loison-sous-Lens, v organizaciji domčega kluba AS Loisonnaise, potekal 26. turnir Tournoi International Henri Levray.

V soboto so nogometaši trenerja Jana Sotenška nastopili v skupinskem delu in v petih tekmah zabeležili 4 zmage in 1 poraz ter se zanesljivo uvrstili v t.i. ligo za prvaka, kamor so vodila prva tri mesta iz vsake skupine.

V nedeljo se je nato v ligi za prvaka, za končno zmago, med seboj pomerilo najboljših 12 ekip iz skupinskega dela. Naši nogometaši so drugi tekmovalni dan zabeležili 4 zmage in 2 neodločena rezultata in osvojili končno 3. mesto med 24 sodelujočimi ekipami.

Odlične predstave naših nogometašev niso ostale neopažene, nagrado za najboljšega igralca turnirja si je namreč prislužil Rudarjev kapetan Grega Kaluder.

Vrstni red: 

  1. SC Frileuse
  2. ES Vitry 
  3. NK Rudar Trbovlje 
  4. AS Loisonnaise

Zahvala za nepozabno doživetje in izkušnjo gre predvsem vsem staršem, donatorjem in sponzorjem, saj gre, s finančnega vidika, za izredno velik zalogaj. Zgolj avtobusni prevoz v več kot 1.300 kilometrov oddaljen Loison-sous-Lens stane namreč več kot 4.000 EUR.

Prav posebna zahvala pa gre tudi tokrat francoskim Slovencem iz Slovenskega društva Planika. Kot vedno, je bila naša odprava deležna izjemnega gostoljubja in dobrodošlice. Naši Slovenci so poskrbeli za prehrano, navijali za naše fante in skozi celotno trajanje obiska nudili vso potrebno pomoč in podporo.