U-10: Tokrat prvi v Črnomlju

Nogometaši selekcije U-10, nadaljujejo z odličnimi nastopi na dvoranskih turnirjih, saj so se še enkrat več domov vrnili kot zmagovalci. V nedeljo, 23.02.2020, se je ekipa trenerja Zukanoviča udeležila Nogometnega turnirja Jasmin Kurtič – Jure Balkovec, ki je potekal v Črnomlju. V mednarodni konkurenci 24 ekip, so se naši nogometaši najprej pomerili v predtekmovalni skupini E, kjer so poleg Rudarja nastopale še ekipe NK Olimpija zeleni, ŠN 1.Gol Rijeka (HR) in NK Krka 1.

  • Rudar Trbovlje : Olimpija zeleni 1:1
  • Rudar Trbovlje : 1.Gol Rijeka 2:1
  • Rudar Trbovlje : Krka 1 1:1

V izločilnih bojih jim je, v osmini finala, pot najprej prekrižala ekipa NK Duga Resa (HR), ki so jo naši nogometaši premagali z rezultatom 2:1.

V četrtfinalu so se ponovno srečali s fanti iz 1.Gol Rijeka, vendar tokrat po izenačenem rezultatu po rednem delu (0:0), napredovali po izvajanju kazenskih strelov.

V polfinalnem obračunu je bila ekipa Rudarja nato prepričljivejša od ekipe Krka 2, in se z visoko zmago 3:0, zasluženo uvrstila v finale.

V finalnem srečanju sta se za prvo mesto tako pomerili ekipi Rudarja in domače Bele krajine, končnega prvega mesta, pa so se, po zmagi z 2:1, veselili naši fantje ter zabeležili še en velik uspeh.

Omeniti velja še, da je naziv najboljšega igralca turnirja pripadel našem Gašperju Mihi Hercogu.

Vrstni red:

  1. Rudar Trbovlje
  2. Bela krajina
  3. Karlovac
  4. Krka 2 Novo mesto