U-10: Priprave na Debelem rtiču

Starši otrok selekcije U-10, smo svojim otrokom organizirali dvodnevne nogometne priprave na Debelem Rtiču, ki so potekale od 09.03. do 11.03.018, v času po zaključku zimske lige v Domžalah in pred spomladanskim prvenstva. Za treninge in tekmovalni del na mini pripravah, je poskrbel trener Jano Sotenšek, za vmesne aktivnosti, predvsem jutranje teke in sprehode ter slikovno dokumentacijo pa gre pohvala obema spremljevalcema, Marku Holešku in Marku Kaludru.

Selekcija U-10

Na pot se je skupinica odpravila v petek takoj po šoli. Polni pričakovanj in otroške razigranosti je pot na Primorsko minila kot bi mignil. Takoj po namestitvi je bila na sporedu tekma z NK Dekani, tako da veliko časa za vselitev in oglede ni bilo. Po tekmi je sledila zaslužena večerja in pogovarjanje ter smeh v sobah dolgo v noč.

Tekma z NK Dekani

Otroci so bili naslednji dan še vedno polni energije in pričakovanj in so vsi že zelo zgodaj vstali. Kaj bi lahko bilo boljšega kot jutranji tek in telovadba, ko so otroci lahko spoznali kje sploh so in si napolnili baterije. Pozabili niso niti na obalo, kjer so se na lastne roke prepričali, da je morje še malce premrzlo za plavanje. Sledil je zajtrk, malce prostega časa in nato trening. Po ogrevalnih vajah je sledila medsebojna tekma, potem pa stvar, ki so se je otroci najbolj veselili – kopanje v bazenu.

Popoldan so fantje odigrali še triangolo z ekipama NK Litija in NK Ankaran, kjer ni manjkalo razburljivih dvobojev. Sledila je večerja in po dnevu polnem aktivnosti zaslužen spanec.

Tekma z NK Ankaran

Nedeljsko jutro je bilo bolj mirno. Zaradi aktivnosti prejšnjega dne so bili otroci prijetno utrujeni, sledilo je mirno jutranje bujenje in po bujenju, jutranja hoja ali tek. Po zajtrku je bila na sporedu tekma z NK Litija, ki je ni mogel odpovedati niti dež. Po tekmi je sledila še zmagovalna pesem, kosilo in pakiranje stvari za domov.

Če lahko strnemo misli so prve nogometne priprave uspele in je to tisto, kar otroci poleg treningov in tekem potrebujejo. Druženje in norčije ostanejo za vedno v spominu. Ker smo vsi enotnega mnenja, je odločitev kar na dlani, da naslednje leto zopet ponovimo »vajo«, vendar takrat za malce več dni.

Zahvaljujemo se ekipi Debelega Rtiča za prijetno preživete priprave.

Tekst in slike: Marko Kaluder