U-10: 9. mesto na Umag Trophy 2022

Nogometaši ekipe U-10, so se v preteklem vikendu udeležili enega izmed največjih otroških nogometnih turnirjev Umag Trophy 2022. V konkurenci 58 ekip so se predstavili tudi mladi nogometaši nekaterih nogometnih velikanov: Juventus, Crvena Zvezda, Hellas Verona, Vicenza, Rijeka ter tudi podmladek velike večine slovenskih klubov (Maribor, Olimpija, Bravo, Domžale, Celje..). Ekipa trenerja Rudija Tomšeta in spremljevalca Grege Tomšeta je nastopila v predtekmovalni skupini D z ekipami: Meszolyi Focisuli (HU), ND Bistrc Ilirska Bistrica, NK Dolomiti Dobrova, NK Brinje Grosuplje rumeni, Flamengo (Savdska Arabija) in NK Triglav Kranj beli ter neporažena končala na prvem mestu:

  • Rudar Trbovlje : ND Bistrc 4:1
  • Rudar Trbovlje : Dolomiti Dobrova 1:0
  • Rudar Trbovlje : Meszolyi Focisuli 2:1
  • Rudar Trbovlje : Flamengo 4:0
  • Rudar Trbovlje : Triglav beli 4:1
  • Rudar Trbovlje : Brinje rumeni 8:0

V nedeljo so nato ekipe čakali boji za zmago (Golden group) oz. razvrstitev (Silver, Bronze in Fair). Naši fantje so se v osmini finala tako pomerili z drugouvrščeno ekipo skupine C, NK Prigorje Markuševec Zagreb (HR) in po izenačenem boju izgubili z 0:1, po zadetku prejetem iz kazenskega strela v zadnji minuti tekme. Kljub precejšnjem razočaranju, so se fantje nato zbrali in na zadnji tekmi, dobesedno v zadnjem napadu, z 1:0 premagali še NK Domžale Dob rumeni za končno 9. mesto. Zmagovalci turnirja so bili sicer nogometaši beograjske Crvene zvezde, ki so v finalu premagali torinski Juventus, od slovenskih moštev pa sta bila pred Rudarjem uvrščena zgolj Maribor (5.) in Olimpija (7.).

Na tem mestu je potrebno omeniti tudi zahvalo donatorjem, sponzorjem, predvsem pa staršem, ki so omogočili, da so se fantje udeležili turnirja in doživeli nepozabno izkušnjo.