Triler..odločitev bo padla v zadnjem krogu

Na zadnji domači tekmi v letošnji sezoni, je Rudar dobil natanko tisto, kar je želel – zmago. Zmago, ki pomeni, da se bo letošnje prvenstvo odločalo v zadnjem krogu. Naše moštvo igra v Kočevju, Vrhnika pa v Črnomlju proti Beli krajini. In prav Belokranjci so bili udeleženci trilerja, ki ga je Rudar dobil v sodnikovem podaljšku, ko je za veliko veselje nekaj več kot 150 gledalcev poskrbel kapetan Rok Drnovšek.

Zaradi poškodb, strateg Rudarja, Vukašin Ristič, ni mogel računati na Kaziča in Krajnca. Zaradi smrti v družini, pa je srečanje izpustil tudi vratar Jasim Mujkanovič.

Zgoščen urnik tekem je tokrat verjetno botroval nekoliko bolj zadržanem začetku srečanja. Če vzamemo v obzir še dejstvo, da je večina nogometašev na tem nivoju tekmovanja, poleg nogometa, zaposlena, je potem popolnoma razumljivo, da smo v prvem delu prvega polčasa gledali mirno srečanje in smo prvo resno priložnost na tekmi videli šele v 24. minuti, ko so prvi zapretili Belokranjci. Do izbite žoge je na levi strani kazenskega prostora prišel Dedič, sprožil proti oddaljenejši vratnici, a je Možic njegov strel, s parado, uspel odbiti. Po dobre pol ure so do lepe priložnosti prišli tudi naši nogometaši, ko je nekje 25 metrov od gola žogo sprejel Rekanovič, se obrnil in švignil mimo svojega branilca, njegov strel s kakšnih 14 metrov, pa je zletel malenkost preko vrat. Nova nevarna situacija je dve minuti kasneje sledila na drugi strani, ko so gostje dobili skok na sredini igrišča in se znašli v situaciji dva proti enem, vendar je izkušeni Bašič nevarnost razčistil v zadnjem trenutku in žogo izbil v avt. Zadnjo priložnost v prvih 45 minutah so nato znova imeli knapi. Po prekršku nad Rekanovičem je iz prostega strela, kakšnih 17 metrov od gostujočih vrat, poizkusil Kunič, vendar je njegov strel zletel tako preko zida, kot preko gola.

V drugi polčas sta obe ekipi krenili podobno previdno kot na začetku tekme, do prve resnejše priložnosti pa so nato prišli naši fantje v 60. minuti. Delič je v prostor lepo podal do Rekanoviča, ta je bil znova prehiter za gostujočo obrambo, vendar z leve strani sprožil mimo vrat vratarja gostov Pezdirca. Gostje so se nato povlekli nekoliko nazaj in prežali na protinapade, trener Ristič, pa je tudi z nekaj menjavami skušal spremeniti potek tekme. V 65. minuti je kot izvajal Kahteran, žogo je poslal na bližnjo vratnico, z nogo je streljal kapetan Drnovšek, Pezdirc pa je njegov strel uspel obraniti. V 70. minuti je Rudar končno povedel. Mlinar je lepo našel Sajovica, ta pa odigral globinsko žogo za Adina Deliča, ki je krenil sam proti proti Pezdircu in ga hladnokrvno matiral za vodstvo z 1:0. Rudar je imel nato ”na nogi” še priložnost, da odloči tekmo, ko je bil v ugodni situaciji na desni strani Rekanovič, a se raje kot za strel, nesebično, odločil za podajo Haliloviču, ki pa je bila za tega žal predolga. Šest minut pred koncem pa prava hladna prha, kljub izredno soparnem in vročem vremenu. Gostje so po uspešno izvedenem protinapadu prišli do kazenskega prostora, kjer je brezkompromisno posredoval Bašič, izbil žogo, padel je tudi gostujoči nogometaš..glavni sodnik Krajnc ni zapiskal, pač pa pogledal proti linijskem sodniku Vidergarju, ki je posredovanje videl kot prekršek za najstrožjo kazen. Kljub protestom domačih igralcev in velikem negodovanju publike je ostalo pri odločitvi arbitrov tekme in enajstmetrovki za goste. K žogi je pristopil Denis Dedič in zanesljivo zadel za 1:1. Rudar je krenil na vse ali nič, drama pa se je nadaljevala. Tri minute kasneje sta bila v skoku Cafuta in Rižner, dvoboj je bolj nakazoval na to, da je nepravilno igral gostujoči nogometaš, ki se je sicer pri tem res poškodoval, sodnik pa je na začudenje vseh, dosodil prekršek za goste in rumeni karton za Rižnerja. Že tako sprovocirano ekipo, je sodniška odločitev še bolj razjezila, negodovanje je preraslo v protestiranje in prerivanje, kjer je najkrajšo potegnil Jan Sotenšek in si prislužil predčasen odhod pod prho. Rudar pa kljub igralcu manj ni odnehal. Najprej se je v napad preselil Denis Bašič, ki je imel po predložku Rekanoviča, v 89. minuti, na glavi izenačenje, njegov strel pa je končal za las mimo gola. Potem se je v konico napada preselil kapetan Drnovšek, Bašič, ki je bil povsem pri koncu z močmi, pa nazaj v obrambo. Tekla je 93. minuta, do dolge žoge je prišel Rok Drnovšek, jo popeljal v kazenski prostor in kapetansko zadel za erupcijo veselja in zmago 2:1. Veliko srce in borba naših fantov do samega konca. Še smo živi!

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Ocepek, Drnovšek (K), Bašič, Jurič (od 64. Mujič); Halilovič (od 82. Rižner), Kunič (od 64. Kahteran), Mlinar; Sajovic, Rekanovič, Delič (od 77. Sotenšek)

Strelci:

1:0 Delič (70′)

2:1 Drnovšek (93′)

Letošnje prvenstvo v Regionalni ljubljanski ligi bo torej odločil zadnji prvenstveni krog. Rudar v soboto, 28.05.2022 ob 18h, gostuje na Stadionu Gaj v Kočevju. Za morebitno napredovanje igra zgolj zmaga, pri čemer Vrhnika, ki gostuje pri Beli krajini, ne sme zmagati. Naši fantje bodo na zadnjo tekmo v Kočevje krenili brez kaznovanih Mlinarja, Haliloviča in Sotenška, brez Mujkanoviča ter najverjetneje brez poškodovanih Krajnca in Kaziča. BORBA IN SRCE! GREMO RUDAR!