Treba je zabiti..

Znova tekma nerealiziranih priložnosti nogometašev Rudarja in znova potrjeno nepisano nogometno pravilo: Kdor ga ne da, ga dobi. Kresničani so pred 100 gledalci izkoristili eno redkih priložnosti in domov odnesli točko.

Za tekmo s Cockto je domači streteg Vukašin Ristič, zaradi kazni branilca Ocepka, v začetno enajsterico uvrstil izkušenega Denisa Žiberta, prvič v drugem delu sezone je bil med rezervisti tudi Berger. Na klopi je tokrat začel Mujič, v moštvu pa znova ni bilo Cigoleta, Ribiča in Jakovljeviča.

Rudar je tekmo še enkrat začel silovito in goste praktično ni pustil iz svoje polovice. Videlo se je, da domači želijo zmagati, zeleno-črni pa so od prvega sodnikovega žvižga vršili pritisk na vrata gostujočega vratarja Erčulja, ki je nekajkrat odlično posredoval, ob strelu Anesa Rekanoviča, ko je že bil premagan, pa ga je rešila vratnica. Naši fantje so zasluženo povedli v 20. minuti, ko je lepo prodrl Antonio Jurič in rutinirano zadel za 1:0. Kljub vodstvu naši nogometaši niso popuščali in si še naprej ustvarjali priložnosti, ki pa so žal ostale neizkoriščene. V situaciji ena na ena je bil od Sajovica najprej uspešnejši Erčulj, nato je goste, po strelu Juriča, še enkrat rešila vratnica, tudi sicer pa so bili rudarji v zelo zglednih situacijah premalo konkretni in na odmor odšli z minimalno prednostjo.

V drugem polčasu so naši fantje nadaljevali tam, kjer so v prvem zaključili in bili izredno nevarni, žoga pa kar ni hotela v gostujočo mrežo. Ali so bili naši fantje nenatančni, ali pa je bil na mestu gostujoči čuvaj mreže. Igro Rudarja je nato v 65. minuti presekal drugi rumeni karton, posledično pa izključitev, Alena Kahterana. Kljub igralcu manj je Rudar še vedno deloval kompaktno in zdelo se je, da bodo gostje ostali praznih rok. V 80. minuti pa izenačenje na 1:1. Rudarjeva obramba je odreagirala premedlo, strel gostujočega rezervista Škrinjarja pa je na veliko žalost domačih navijačev končal za hrbtom Bokala.

Na žalost je imela tekma tudi tretji polčas. Ob odhodu iz igrišča je gostujoči nogometaš Milčevski počakal Žiberta in prišlo je do neprimernih provokacij in izzivanja ter prerivanja več nogometašev. Končni rezultat je izključitev obeh in po odločitvi disciplinskega sodnika, 4 tekme prepovedi igranja za Žiberta. Pobudnik prerivanja Milčevski je na drugi strani dobil dve tekmi.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Zupančič, Žibert, Drnovšek (K), Krajnc (od 59. Mujič); Kahteran, Rižner, Sotenšek, Jurič; Sajovic (od 77. Berger), Rekanovič

Strelci:

1:0 Jurič (20′)

Naslednja tekma naše fante čaka v soboto, 06.04.2019 ob 17h, ko gostujejo pri ekipi Svobode iz Kisovca. Kisovčani so spomladi še nepremagani (zmaga in dva remija), na svojem kontu imajo 23 točk in zasedajo 4. mesto na prvenstveni lestvici. Pri Rudarju gotovo ne bo kaznovanih Kahterana in Žiberta, vrača pa se Ocepek. Tekmo bo potrebno odigrati pametno, srčno in borbeno, predvsem pa izkoristiti kakšno priložnost več. V spominu je namreč še vedno srečanje obeh nasprotnikov v Trbovljah, ko je Rudar igral in imel priložnosti, zmago pa je domov, po golu Novaka, odnesla Svoboda. Gremo zeleni!