Tokrat žal poraženi

Drugo srečanje med vodilnima moštvoma v ligi, se tokrat žal ni razpletlo po željah naših nogometašev in vseh tistih, ki stiskajo pesti za zeleno-črne. V izenačeni tekmi so bili tokrat uspešnejši gostje iz Vrhnike in zabeležili minimalno zmago (0:1), zaostanek na lestvici pa zmanjšali na zgolj točko.

Trener Rudarja, Vukašin Ristič, tokrat ni mogel računati na poškodovanega vratarja Mujkanoviča ter odsotnih Mujiča, Rekanoviča, Ocepka in Haliloviča. Po odsluženi kazni pa je bil v kadru znova Perič.

V prvih petnajstih minutah smo videli izredno izenačeno ter predvsem previdno igro na obeh straneh, gostje pa so zmedo v domačo obrambo skušali vnašati predvsem z dolgimi žogami. Prvo priložnost na tekmi so kljub vseeno imeli naši fantje, ko je po dobre četrt ure Jurič zaposlil Deliča, ki je sprožil močno, a je njegov strel vratar Vrhnike, Curanovič, ubranil. Dve minuti kasneje se je žoga Vrhničanov sicer zatresla, ko je po kotu in fliperju v kazenskem prostoru zadel Sajovic, vendar žal iz prepovedanega položaja. Še enkrat se je v priložnosti znašel Maj Sajovic, ko je prodrl po desni, vendar je bil po strelu iz precej težkega položaja Curanovič znova na mestu. Po dobre pol ure igre, ko je imel več od igre Rudar, so se vendarle predramili tudi gostje, ko je bil najprej na mestu domači vratar Možic, do polčasa, pa se je, po slabem izbijanju iz kazenskega prostora in strelu gostov, zatresel še okvir vrat. Na odmor sta ekipi vendarle odšli poravnani – 0:0.

Začetek drugega polčasa je znova minil v enakovredni igri, nobena izmed ekip si v prvih 15 minutah ni ustvarila resnejše priložnosti, kljub vsemu pa se je zdelo, da gostje vendarle prevzemajo pobudo in imajo več od igre v polju. V 62. minuti pa akcija gostov po desni strani, ko je po boku ob Juriču prodiral gostujoči kapetan Gabrovšek, bil nekoliko spretnejši od domačega branilca, mu pobegnil in s strelom s strani matiral Možica za vodstvo Vrhnike z 0:1. Kljub nekaj menjavam, tokrat našim fantom ni uspelo preobrniti rezultata, gostje pa so s pametno igro tekmo pripeljali do konca.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Perič (od 57. Kahteran), Drnovšek (K), Bašič; Jurič, Kazič, Kunič (od 85. Lipovšek), Rižner (od 66. Krajnc), Mlinar (od 57. Sotenšek); Sajovic, Delič (od 77. Mešič)

Naši fantje imajo kljub tokratnem porazu še vedno vse v svojih rokah. Do konca prvenstva je še pet tekem, prva pa že v soboto, 07.05.2022 ob 15h, ko Rudar odhaja na gostovanje v Ljubljano, kjer se bo v Športnem parku Štefana Beleta (Ježica), pomeril z moštvom IB 1975. Ljubljančani so na prvi tekmi v Trbovljah, v jesenskem delu sezone, ugnali naše fante z minimalnih 1:2. Sicer gre za ekipo, ki zaseda tretje mesto na lestvici z zaostankom štirih točk. Tekma zagotovo znova ne bo lahka, vendar vsi verjamemo, da se bodo naši fantje zbrali ter z borbenostjo in nepopustljivostjo znova našli pot do zmage. Gremo Rudar!