Tokrat poraženi

V Športnem parku Rudar, so pred 150 gledalci, nogometaši Rudarja tokrat klonili proti ekipi Bele Krajine. Po izenačenem prvem polčasu, ko sta mreži mirovali, so gostje v drugem polčasu, pokazali zobe in slavili z 1:2.

Rudarjevo moštvo je moral trener Vukašin Ristič tokrat sestaviti brez manjkajočih Mujiča, Rižnerja, Kaziča, Bergerja, Cigoleta in Žiberta.

Rudar je tretjo tekmo zapored začel izjemno rezervirano, posledično ni bilo pravega tempa, zato tudi ne pravih priložnosti. Obrambna in napadalna linija sta stali vse preveč narazen, vezna linija pa se je nekako izgubila v velikem prostoru ter ni uspela povezati niti igre. Sredi prvega dela je za povrh poškodbo staknil še Domen Kunič. Še najbolj aktiven je bil Rekanovič, ki je dvakrat lepo izigral gostujočo obrambo, nato pa vendarle preveč okleval za kaj več kot zgolj nekaj vzdihov trboveljske publike.

Če se je naše moštvo na tekmah proti Trebnjem in Interblocku nekako uspelo predramiti v drugem polčasu in obrniti tekmo v pozitivno smer, je bilo tokrat drugače. Igra ni in ni stekla, v domači ekipi pa praktično ni bilo razpoloženega igralca. Je pa zato na svoji klopi razpoloženega nogometaša našel gostujoči trener. Goste je namreč v vodstvo v 75. minuti popeljal rezervist Goran Jotanovič. Šele zadetek je, vsaj delno, predramil naše nogometaše, ki so izenačili deset minut kasneje. V 85. minuti je gol za izenačenje, “kapetansko”, znova zabil Rok Drnovšek. Vendar je bilo veselje tokrat kratkega daha. Že naslednjo minuto je, po podaji Jotanoviča, Belokrajnce v vodstvo z 1:2 popeljal še en rezervist – Jedrinovič, ki je v igro vstopil par minut prej. Toda razburjenja še ni bilo konec. V 91. minuti je sodniška trojka na čelu s sodnikom Klančarjem (op. omenjeni sodnik je sodil tudi tekmo v Ihanu), ki je večji del tekme delovala izgubljeno in dodobra razburjala domače navijače, dosodila enajstmetrovko za goste, a je strel z bele točke vratar Bokal obranil. Tretji polčas se je zgodil po tekmi, ko je bil zaradi ugovarjanja v tunelu, izključen Kahteran in si prislužil počitek treh tekem.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Krajnc, Ocepek, Drnovšek (K), Jurič; Hadžič (od 74. Pukl), Katič, Sotenšek, Kunič (od 36. Kahteran); Sajovic (od 80. Lipovšek), Rekanovič

Strelci:

1:1 Drnovšek (85′)

Po dveh rezultatsko neuspešnih tekmah, Rudar v nedeljo, 29.09.2019 ob 14h, odhaja na gostovanje v Medvode. Domačin Jezero Medvode v letošnji sezoni še ni osvojil točke in zaseda zadnje mesto na prvenstveni lestvici. Zmaga je nujna, v kolikor želimo ohraniti stik z najboljšimi moštvi. V nasprotnem primeru se ekipa lahko kaj hitro znajde tudi v spodnjem delu razvrstitve. Borbeno, motivirano, angažirano, na glavo, če je potrebno, za nove tri točke. Ajde Zeleni!