Točka proti vodilni ekipi

Zadnje srečanje jesenskega dela prvenstva je ekipa Rudarja odigrala pred svojimi gledalci, v Športnem parku Rudar smo gostili vodilno moštvo Regionalne Ljubljanske lige, NK Kočevje. Kakšnih 100 privržencev okroglega usnja je videlo dinamično predstavo, kjer so na trenutke naši fantje nadigrali goste, na koncu pa se zadovoljili z rezultatom 1:1 in osvojeno točko.

Pri Rudarju trener Vukašin Ristič ni mogel računati na Ribiča, Pukla, Osagiedeja in Juriča, se je pa po kazni v ekipo vrnil Denis Žibert.

V srečanje sta ekipi vstopili enakovredno, Rudar pa se je povsem enakovredno kosal s točkovno uspešnejšimi gosti iz Kočevja. Prvo priložnost so si pripravili zeleno-črni, ko je v 8. minuti preko gola meril branilec Domen Ocepek. V 18. minuti je s strelom po tleh s kakšnih 20 metrov poizkusil Rižner, a je gostujoči vratar Goričar njegov strel odbil v kot. V 22. minuti so bili znova nevarni naši nogometaši, z roba kazenskega prostora je sprožil Sotenšek, vratar Goričar pa je žogo uspel odbiti v kot. Kot je izvedel Sotenšek, s kakšnih 10 metrov pa je, z volejem, mrežo, za 1:0, zatresel Denis Žibert in popeljal Rudarja v zasluženo vodstvo. Tri minute kasneje so imeli Rudarji priložnost za povišanje rezultata, ko se je, po dolgi podaji Drnovška, v zreli situaciji znašel Sotenšek,vendar je bil Goričar na mestu. Gostje so prvo priložnost dočakali v 35. minuti, ko je dolgo žogo v kazenski prostor poslal Kajiš, vratar Bokal je žogo izboksal, vendar naravnost do Grošiča, ki je streljal z razdalje, a je njegov strel na poti do gola ustavil kapetan Drnovšek. Vendarle pa so nogometaši Kočevja tik pred koncem prvega polčasa prišli do izenačenja. S prostega strela je v 45. minuti, z okoli 30 metrov, streljal gostujoči kapetan Babič, njegov strel je Bokal odbil, pri žogi pa je bil najhitreje Hodžič in poravnal na 1:1.

Tudi v drugi polčas so naši fantje krenili zelo ambiciozno, prvi strel proti gostujočim vratom pa je v 52. minuti sprožil Berger. V 56. minuti pa je sledila velika priložnost Rudarja, ki je na žalost ostala nerealizirana. Dvojno podajo sta odigrala Sajovic in Berger, Sajovic je nato lepo iz igre vrgel gostujočega branilca in se sam znašel pred Goričarjem, vendar je bil v dvoboju iz oči v oči uspešnejši slednji in ostalo je pri 1:1. Kočevci so se izkazali kot zelo potrpežljiva ekipa in čakali na svojo priložnost do katere so prišli v 65. minuti, ko je po podaji Hodžiča iz prostega strela, mimo vrat meril Babič. Do konca tekme smo nato videli igro med obema kazenskima prostoroma, kjer so z več obetavnimi napadi do zmage skušali priti naši fantje, a je tudi po devetdesetih minutah ostalo pri rezultatu 1:1.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Zupančič, Ocepek, Drnovšek (K), Krajnc; Kahteran (od 62. Cigole), Žibert (od 65. Hadžič), Rižner, Sotenšek; Sajovic, Berger

Strelci:

1:0 Žibert (22’)

Jesenski del prvenstva v Regionalni Ljubljanski ligi je tako končan. Po enajstih tekmah so naši fantje osvojili ravno toliko točk (3 zmage, 2 remija in 6 porazov) in na zimski premor odhajajo na 10. mestu prvenstvene lestvice. Vsekakor smo vsi skupaj pričakovali več točk na kontu našega moštva, vendar je niz petih zaporednih porazov, ko se je zdelo, da vse deluje proti Rudarju, ko nam je večkrat hrbet obrnila tudi sreča in je bila samozavest moštva precej na dnu, botroval, da trenutno nismo na mestih, ki si jih želimo. Je pa ekipa v zadnjih treh tekmah pokazala, da zna in zmore ter, da lahko z borbenostjo, nepopustljivostjo in ekipnim duhom seže tudi precej višje. Na vrsti je čas za krajši odmor, temeljito pripravo, analize in pozitiven start v spomladanski del sezone. Vsekakor zmoremo. Gremo Rudar!