Točka iz Kresnic

Nogometaši članske ekipe Rudarja, se iz gostovanja pri ekipi Cockta Kresnice, vračajo z zasluženo točko. Po zgodnjem vodstvu naših fantov, so domači, za končnih 1:1, izenačili v zaključku tekme.

V četi trenerja Rističa so tokrat manjkali Kunič, Mujič, Cigole, Žibert, Krajnc in Žan Bokal. Tekmo je tokrat s klopi spremljal tudi poškodovani kapetan Rok Drnovšek. Sta se pa v začetno enajsterico vrnila, motor sredine igrišča, Staš Kazič in napadalec Bruno Pukl. Na rezervni klopi je po tekmi odsotnosti sedel tudi Lipovšek.

Srečanje v Športnem parku Kresnice so, pred okrog 100 gledalci, bolje odprli nogometaši v zeleni opremi. Že v 6. minuti je, po predložku iz prekinitve, svoj prvi zadetek v članski konkurenci dosegel Mark Antonio Hadžič in popeljal Rudar v vodstvo z 0:1. V sicer izredno izenačenem in trdem prvem polčasu, je Rudar še imel nekaj situacij za povišanje vodstva, a je po prvih 45 minutah ostalo pri minimalnem vodstvu naših fantov.

Takoj na začetku drugega polčasa je Ristič v igro namesto mladosti v igro poslal izkušnje, Hadžiča, ki je v izteku prvega polčasa prejel rumeni karton, pa je zamenjal Kahteran. Rudar je skušal nadzorovati igro, a je potrebno priznati, da je predvsem v zadnji vrsti manjkala mirnost Drnovška, v napadu pa predrznost in odločnost napadalcev, ki so jo demonstrirali v nekaj preteklih tekmah. Bolj, ko je šla tekma proti koncu, bolj nevarno je postajalo domače moštvo. Če so bili nogometaši Kresnic pri treh nevarnih predložkih nenatančni, pa so bili v četrto uspešni. V 85. minuti je, po prekršku Ocepka, predložek iz strani v zadetek pretvoril Šarkovič in postavil končni izzid tekme, 1:1.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V) (K); Rižner, Ocepek, Hadžič (od 46. Kahteran), Jurič; Kazič, Sotenšek (od 65. Berger), Katič, Rekanovič; Sajovic, Pukl

Strelci:

0:1 Hadžič (6′)

Rudar je na zadnjih treh tekmah osvojil zgolj točko in dodobra pokvaril uvrstitev na prvenstveni lestvici. Po desetih tekmah so naši fantje s 14 točkami na 6. mestu, za vodilnim Ihanom pa zaostajajo velikih 10 točk. V nedeljo, 03.11.2019 ob 14h, v Športni park Rudar, prihaja lanski petoligaš in letošnje presenečenje prvenstva, ekipa Laby’s Mengo 28 iz Mengša. Tokratni Rudarjev nasprotnik zaseda visoko 3. mesto na lestvici, od našega moštva pa ima 6 točk več (20). Po treh slabših tekmah, je čas za novo zmago. Odločno, odgovorno, razigrano in srčno. Naprej Zeleni!