Tekmo rešili v prve pol ure

Na prvi tekmi sezone 2021/2022 se je v Športnem parku Rudar, kljub omejitvam (PCT pogoij), ki so posledica še vedno trajajoče neprijetnosti imenovane koronavirus, zbralo lepo število ljubiteljev nogometa, ki so videli dobro predstavo domačih nogometašev, kronano s štirimi zadetki v gostujoči mreži. Rudar – Laby’s Mengo 28 4:0.

V ekipi Rudarja sta zaradi poškodb manjkala Bašič in Možic, zaradi službenih obveznosti Rižner in Mešič, kazen zaradi rdečega kartona iz prejšnje sezone pa prestaja Kazič.

Rudar je srečanje otvoril atomsko in po kotu v 8. minuti tudi prišel do hitrega vodstva. Na odaljenejši vratnici je podajo pričakal povratnik v zelenem dresu, Tilen Mlinar, in rutinirano zadel za 1:0. Štiri minute kasneje, ko se veselje na tribuni še ni niti dobro poleglo, so domači vodili že z 2:0. Po novi podaji iz prekintve in najprej odbiti žogi gostujočega vratarja Duščaka, je do žoge prišel Kahteran ter jo nesebično podal do branilca Domena Ocepka, ki je še drugič zatresel mrežo gostov iz Mengša. V 22. minuti je nato domači strateg Vukašin Ristič iz igre potegnil Sajovica, ki še ni popolnoma okreval po poškodbi stegenske mišice, priložnost pa je dobil lanskoletni mladinec Aldin Delič. Slednji je potreboval zgolj pet minut ter, po lepi asistenci Periča s strani, v 27. minuti, zadel za visoko vodstvo s 3:0. Do konca prvega polčasa je imel Rudar še dve situaciji iz katerih bi lahko zadel. V 31. minuti je Mujič s strani podal po tleh do Periča, žogo pa je še pravočasno pred njim odbil Duščak. Še lepšo priložnost je imel Delič, ko ga je po preigravanju na robu kazenskega prostora, odlično zaposlil Sotenšek, a je njegov strel gostujoči čuvaj mreže odlično obranil.

Na začetku drugega polčasa je Periča zamenjal Rekanovič in že v 51. minuti sprožil, s kakšnih 17 metrov, nevaren strel po tleh, ki ga je vratar Duščak odbil v kot. Nekaj minut kasneje, je visoko žogo v kazenski prostor znova dobil Rekanovič, a po malce slabšem sprejemu nekoliko preveč okleval in potem streljal preko gola. V 67. minuti so nato nogometaši Rudarja, dokončno potrdili prvo zmago v sezoni, ko je po novi prekinitvi zadel še kapetan Rok Drnovšek. Do konca tekme velja izpostaviti še poizkus domačega vezista Haliloviča z razdalje, katerega strel je Duščak ujel, gostje pa tokrat niso zares niti enkrat ogrozili domačega vratarja Mujkanoviča.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Drnovšek (K), Kahteran, Ocepek; Mujič, Sotenšek (od 52. Halilovič), Mlinar (od 65. Krajnc), Kunič, Lipovšek (od 71. Kolobarič); Sajovic (od 22. Delič), Perič (od 45. Rekanovič)

Strelci:

1:0 Mlinar (8′)

2:0 Ocepek (12′)

3:0 Delič (27′)

4:0 Drnovšek (67′)

V soboto, 04.09.2021 ob 17h, čaka naše nogometaše tudi prvo gostovanje. Ekipa Vukašina Rističa odhaja v Belo Krajino, v Podzemelj, kjer se bo pomerila z moštvom Kolpe. Tokratni nasprotnik je v prvem krogu, po tem, ko je dvakrat vodil, tesno (3:2) izgubil z ekipo Trebnja. Kljub dolgi in naporni poti, verjamemo, da bodo fantje v novo tekmo prenesli razigranost, borbenost in navdih iz prve tekeme, saj potem pozitiven rezultat ne bo izostal. Forza Rudar!