Svoboda znova zmagala

Z verjetno najbolj vročega gostovanja, v Kisovcu, so se naši fantje vrnili sklonjenih glav. Drugič v sezoni so bili od Rudarja uspešnejši nogometaši kisovške Svobode. Do zmage so domači prišli v 89. minuti, ko je vratarja Bokala premagal Jaka Prašnikar.

Trener Rudarja Ristič je znova lahko računal na branilca Domena Ocepka, zaradi kazni sta manjkala Žibert in Kahteran, odsotni so bili Lipovšek, Cigole, Ribič in Benda.

Rudar je tekmo začel tako, kot smo si vsi lahko samo začeli. Že v 3. minuti je Sotenšek poslal dolgo žogo naprej, kjer je bil od kisovške obrambe hitrejši Maj Sajovic in rutinirano zadel za 0:1. Kisovčani so vsaj v začetnih minutah prepustili pobudo našim nogometašem, ki so znova zapretili v 10. minuti, ko je strel Rekanoviča po tleh ubranil vratar Sevšek. Vodstvo je naše fante očitno uspavalo, domači so, kot vedno, igrali borbeno in ostro ter v 15. minuti prišli do prve lepše priložnosti, ko je po podaji Imširoviča preko gola streljal domači kapetan Novak. Igra je nato potekala pretežno med obema kazenskima prostoroma, Rudar pa ni bil tako razigran kot na obeh preteklih domačih tekmah. V 30. minuti so nogometaši Svobode izvajali kot, visok predložek je Bokal izbil na stran, kjer je do nje prišel Hodžič in na robu kazenskega prostora padel po dvoboju z Rižnerjem. Glavni sodnik Kozar pa je, sicer ob negodovanju naših nogometašev, pokazal na enajstmetrovko. Zanesljivi izvajalec za 1:1 je bil Blaž Novak. Gol je dal domačim krila, ki so še enkrat nevarno zapretili, ko je poskus Prašnikarja zletel preko gola.

Tudi drugi polčas so bolje začeli nogometaši Svobode, ko je po neodločnosti Rudarjeve obrambe in zmedi v kazenskem prostoru do strela prišel Imširovič, a meril nenatančno. Rudar je svojo priložnosti čakal do 65. minute, ko je strel Sajovica iz okrog deset metrov kisovška obramba odbila v kot. V 71. minuti se je zatresla Rudarjeva mreža , ko je Svoboda izvajala prosti strel iz strani, a je sodnik Kozel gol, zaradi prekrška, razveljavil. Hladen tuš za vse, ki stiskamo pesti za Rudar pa v 89. minuti. Dolgo žogo je na levi strani sprejel Jaka Prašnikar, preigral Krajnca ter precej iz strani, bolj podal kot streljal, žoga pa se je od Ocepka odbila od prečke za hrbet presenečenega Bokala za končnih 2:1

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Zupančič (od 54. Berger), Ocepek, Drnovšek (K), Krajnc; Mujič, Rižner, Sotenšek, Jurič; Sajovic, Rekanovič

Strelci:

0:1 Sajovic (3′)

V soboto, 13.04.2019 ob 15h, v Športni park Rudar prihaja ekipa Interblock iz Ljubljane. Gre sicer za trenutno zadnjeuvrščeno moštvo lige. Po štirih tekmah je izkupiček naših fantov slabši od pričakovanega, zato je zmaga na naslednji tekmi nujna. Partijo proti Kisovcu je potrebno pozabiti, samozavest pa graditi na igri zadnjih dveh domačih tekem. Fantje, samozavestno, srčno in borbeno in pozitiven rezultat mora priti. Forza Rudar!