Štiri v vrsto

Zmagovalni niz članskega moštva Rudarja se je v nedeljo podaljšal na štiri. Naši fantje so bili tokrat boljši od ekipe Termit Moravče in so z golom Maja Sajovica, v prvem polčasu, skočili na 6. mesto prvenstvene lestvice.

Na spisku trenerja Rističa za tokratno tekmo sta bila znova vratar Mešič in Zupančič, odsotni pa so bili Cigole, Mujič, Lipovšek in Ribič.

Nasprotnika, ki sta imela pred tekmo enako število točk, sta v tekmo krenila enakovredno, kmalu pa je pobudo prevzelo naše moštvo in nakazalo, da si tudi tokrat želi osvojiti celotno bero točk. V skoraj pol ure igre, so si sicer domači pripravili nekaj zglednih situacij, vendar je vedno zmanjkala tista zadnja podaja oziroma potrditev boljše igre. V 29. minuti pa je približno 100 gledalcev le dočakalo vodstvo Rudarja. Po desni strani je lepo prodrl Sotenšek, njegov strel je branilec gostujoče ekipe sicer še uspel blokirati, vendar je bil na pravem mestu Maj Sajovic in žogo pospravil v mrežo za zasluženo vodstvo z 1:0. Deset minut kasneje je iz roba kazenskega prostora znova sprožil Sotenšek, njegov strel je zaustavila vratnica, do žoge je prišel Berger, lepo preigral in streljal, a je njegov strel vratar Vidergar odbil, odbitek je znova prišel do Sajovica, katerega strel pa je tokrat končal v prečki in ostalo je pri 1:0.

V drugi polčas sta ekipi krenili z enakovredno igro, Rudar je morda nekoliko stopil s plina, ni si več ustvaril tako zrelih priložnosti kot ob koncu prvega polčasa, hkrati pa je res, da niti gostom ni uspelo razviti igre, ki bi pretirano ogrozila domačega čuvaja mreže Bokala. Razen nekaj, recimo temu, pol priložnosti ob kotih, niti v drugem polčasu Moravčani niso zares zapretili. Nekje 15 minut do konca tekme je domači strateg Vukašin Ristič, z menjavami, še dodatno zaprl formacijo in Rudar popeljal do nove zmage.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal (V); Krajnc, Ocepek, Drnovšek (K), Jurič; Rižner (od 88. Zupančič), Kazič, Sotenšek (od 91. Tufekčič), Rekanovič (od 77. Žibert); Sajovic, Berger (od 92. Kahteran)

Strelci:

1:0 Sajovic (29′)

Pred moštvom Rudarja je še zadnja tekma v letošnji sezoni. V soboto, 01.06.2019 ob 16h, se bodo naši fantje, na Stadionu Gaj v Kočevju, pomerili z letošnjimi zmagovalci Regionalne Ljubljanske lige, moštvom Kočevja. Kljub temu, da tekma ne odloča o ničemer, bi bilo lepo, da fantje sezono zaključijo s pozitivnim rezultatom. Naprej Zeleni!