Šobec zlomili v zadnjih minutah

Približno 100 gledalcev se je, v času po nedeljskem kosilu, na Športnem parku Rudar, skupaj z nogometaši veselilo pete zmage Rudarja v letošnji sezoni. Kljub temu, da je zadnjeuvrščeno moštvo Šobec Lesce v Trbovlje prispelo le z enajstimi nogometaši, se je morala domača enajsterica kar precej potruditi, da je na koncu vknjižila minimalno zmago z 1:0.

Tekmo sta obe moštvi začeli previdno, do prve priložnosti pa je v 16. minuti preko Jana Sotenška vendarle prišel Rudar, a je žoga zletela mimo gola. Po približno 25. minutah tekme je popolno pobudo na igrišču prevzelo domače moštvo, kar se je odrazilo najprej v 27. minuti, ko se je prvič zatresla gostujoča mreža, a je bil zadetek Vodeba razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Nova nevarna situacija je sledila v 29. minuti, ko je po predložku s strelom poizkusil Delič, a je meril naravnost v vratarja gostov Kadiriča. Sledilo je turbulentnih 10 minut, ko je gostujoči vratar najprej ubranil strela Sotenška in Vodeba, nato pa sta sta Sotenšek in Midžič merila še mimo vrat. V 39. minuti pa so gostje ostali z igralcem manj, saj je bil zaradi prekrška nad Midžičem, kot zadnji igralec, izključen gostujoči branilec Pogačnik. Kljub vsemu se je prvih 45 minut končalo z začetnih 0:0.

V drugi polčas so gostje iz Lesc pričakovano krenili še bolj previdno, naši nogometaši pa kar niso našli poti do mreže sicer izredno disciplinirane in borbene gostujoče ekipe. Prvo priložnost v drugem polčasu so si znova pripravili igralci Rudarja, ko je poizkus Kaziča v 51. minuti gostujoča obramba na poti proti golu preusmerila v kot. V 56. minuti pa je sledila neverjetna priložnost gostov, ko se je po protinapadu v ugodnem položaju znašel Rebec, vendar je njegov strel zaustavil domači čuvaj mreže Mujkanovič. Gostom je po 60. minuti tekme začelo zmanjkovati moči in so se usmerili zgolj še na branjenje gola. Pametno so zgostili prostor 30 metrov od vrat, po bokih sicer pustili kar nekaj prostora, kar pa so naši nogometaši premalo izkoriščali. Precej je bilo netočnih podaj, kar nekaj neposrečenih predložkov, in bolj kot je šla tekma proti koncu, bolj neučakano so delovali igralci Rudarja, saj tako želenega gola odrešitve ni bilo od nikjer. V zadnjih 10 minut tekme je Rudar krenil še siloviteje in še zadnjič pritisnil proti vratom gostov. Po seriji kotov in predložkov je v 84. minuti do strela z glavo najprej prišel Delič, a je bil Kadirič na mestu, v 87. minuti pa je gostujoča obramba le kapitulirala. Po predložku, je bil z volejem natančen Nik Vodeb in poskrbel za veselje navijačev, ki so pred zadetkom že kar precej negodovali. Do konca srečanja je sledila še priložnost rezervista Bergerja, ki je močno sprožil, vendar je bil gostujoči čuvaj še enkrat več na mestu.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Buovski (od 74.Krajšič), Delič, Drnovšek (K), Škoberne; Kazič, Kahteran (od 62.Katič), Jurič, Sotenšek J., Vodeb; Midžič (od 62.Berger)

Strelci:

1:0 Vodeb (87′)

Fotografija osebe NK Rudar Trbovlje.

Po dveh zaporednih zmagah naši nogometaši tokrat gostujejo v Ivančni Gorici. Tekma na Stadionu v Ivančni Gorici bo v soboto, 11.11.2017 ob 20h. Fantje so dokazali, da zmorejo, da lahko zmagujejo in verjamemo, da sta jima dve zmagi vlili prepotrebno samozavest za zadnji dve tekmi v letošnjem letu. Ne dvomimo, da se z borbeno igro lahko tudi iz Ivančne Gorice vrnejo s pozitivnim rezultatom. Forza Rudar!