Slab začetek, dober konec

V drugem nastopu naših fantov na domačem igrišču, smo videli dva popolnoma različna polčasa. Prvega, kjer so Trebanjci igrali, Rudar pa je zgolj nastopal. In drugega, kjer so se fantje v zelenem razleteli po igrišču ter, po zaostanku z 0:2, na koncu zmagali s 3:2.

Vukašin Ristič, trener Rudarja, tokrat ni mogel računati na Jana Bergerja (poškodba), Denisa Žiberta (kazen 3 tekme) in Emira Mujiča (služba). Na bočnem položaju je tako namesto Mujiča zaigral Davor Rižner, mesto v zvezni vrsti pa je znova zasedel Staš Kazič.

Rudar je tokrat srečanje pred domačimi navijači začel izredno zaspano in medlo, gostje pa so v prvem polčasu delovali izredno čvrsto v obrambi in čakali na svoje priložnosti na drugi strani. Prvo izmed ponujenih so, po nesporazumu v Rudarjevi zadnji vrsti, izkoristili v 15. minuti, ko je Bokala za 0:1, iz bližine, matiral Perpar. 100 gledalcev je morda pričakovalo, da bo zadetek gostov prebudil domače, vendar je Rudar še naprej igral slabo in si ni ustvaril neke izrazitejše priložnosti. Trebnje so na drugi strani imele priložnost za povišanje vodstva, ko je strel Šuška, po protinapadu, v kot odbil domači čuvaj mreže Bokal. V 37. minuti pa popoln šok v Športnem parku Rudar. Na drugi vratnici je, po novem nesporazumu naše obrambe, nepokrit ostal Janževič in popeljal goste v zasluženo vodstvo z 0:2. Kar se tiče Rudarja, velja v prvih 45. minutah, izpostaviti zgolj poizkus Sotenška, ki pa je končal preko gola.

Besede trenerja Rističa med polčasom, so očitno zalegle, saj je Rudar v drugem delu zaigral precej bolj zavzeto in agresivno. Srečno roko je imel strateg zelenih tudi z menjavama, ko je kmalu po začetku drugega polčasa v igro poslal razigrana Alena Kahterana in Domena Kuniča. Bolj angažiran pristop knapov je bil kmalu nagrajen, ko je z globinsko podajo Kahteran zaposlil vtekajočega Maja Sajovica, ki je s strelom v daljši kot vratarja Trebanjcev, Verbiča, znižal na 1:2. Dobrih pet minut kasneje je bil rezultat že poravnan. Anes Rekanovič je žogo sprejel na strani, se lepo otresel svojega čuvaja in s strelom v daljši kot zadel za 2:2. Trebanjci so počasi padali, Rudar pa zgolj rasel, nizal priložnosti, vodilni gol je visel v zraku, Kahteranov strel je že premagal vratarja Verbiča, a je na žalost končal v vratnici. Toda Rudar je bil tokrat za vztrajnost in odlično igro v drugem polčasu na koncu nagrajen. Tekla je 87. minuta, ko se je po gneči v kazenskem prostoru najbolje znašel Rekanovič in odbito žogo, za svoj drugi zadetek na tekmi in četrtega v sezoni, za končnih 3:2 pospravil v gostujočo mrežo.

Postava Rudar Trbovlje:

Bokal R. (V); Rižner (od 80. Lipovšek), Ocepek, Drnovšek (K), Jurič (od 90. Bokal Ž.); Kazič, Katič (od 55. Kahteran), Sotenšek (od 90. Hadžič), Rekanovič; Sajovic, Pukl (od 51. Kunič)

Strelci:

1:2 Sajovic (60′)

2:2 Rekanovič (66′)

3:2 Rekanovič (87′)

V soboto, 14.09.2019 ob 17h, naši fantje odhajajo na gostovanje v Ljubljano, kjer jim bo nasproti stalo domače moštvo Interblocka. S pristopom kakršnega je moštvo Rudarja prikazalo v večjem delu dosedanje sezone, z izjemo prvega polčasa proti Trebnjem, se lahko znova nadejamo dobrega rezultata. Zavzeto, borbeno, agresivno in razigrano..Gremo Rudar!