Slab začetek, dober konec

V soboto, 2.9.2023, se je v ŠRC Jevnica odigrala tekma 2. kroga RLL. Rudar je na krilih dveh zmag v prvenstvu in pokalu krenil odločno po novo zmago.

Trener Vukašin Ristič na tekmi ni mogel računati na Drnovška (služba), Žunca (obveznosti v tujini), Šišića in Periča.

Že na začetku so naše moštvo precej presenetili igralni pogoji. Vemo, da igralna površina v Jevnici že predhodno ni bila na visokem nivoju. Avgustovske poplave pa so razmere le še poslabšale in igralne pogoje popeljale na rob regularnosti.

Domači nogometaši, ki so na takšne pogoje navajeni, so bili v prvem polčasu sila trd oreh moštvu Rudarja. S prednostjo poznanega domačega igrišča so Rudarju onemogočali pas igro, prav tako so bili nevarni iz protinapadov. Tako so že v 9. minuti po protinapadu in strelu z glavo v prečko pospravili odbitek preko Matica Pusta za hrbet vratarja Možica. Njihovi protinapadi so bili še naprej nevarni in z naslednjim so si priigrali tudi najstrožjo kazen. A tokrat je na veselje vseh pristašev knapov Matic Možic ohranil mrežo nedotaknjeno. Po manjši spremembi v načinu igre je Rudar postajal vse nevarnejši. V 36. minuti je po skrajšanem kotu pred vrati najvišje skočil Domen Ocepek in rezultat izenačil.

V drugi polčas so naši nogometaši krenili še silovitejše in ves čas držali domačine v podrejenem položaju. V 77. minuti je sledila identična akcija kot v prvem polčasu in Domen Ocepek je še enkrat ponovil vajo. Naši obrambni igralci, ki so zavzeli prostor na razdalji 40 metrov od vratarja Jevnice, so vršili silovit pritisk na nasprotnika. Le še vprašanje časa je bilo, kdaj bo padel nov zadetek. To se je zgodilo, ko je domačim nogometašem ukradel žogo Sajovic in z njo lepo zaposlil Toma Zalaznika, ki je v 85. minuti zabil zadnji žebelj v krsto Jevnice.

Rudar je nastopil v naslednji postavi:

Možic, Ocepek, Delić, Katić, Kazič, Kunič, Mlinar, Rekanović, Milinovič, Sajovic in Zalaznik;

V nadaljevanju so vstopili še:

Jurič, Pišek, Kahteran, Shala in Lipovšek;

V soboto, 9.9.2023, ob 15:30 uri pa naše nogometaše v Športnem parku Rudar čaka ekipa NK IB 1975 Ljubljana. To je moštvo, ki je tako kot Rudar eden izmed glavnih favoritov za osvojitev prvenstva v RLL.

Zato vsi ljubitelji trboveljskega nogometa lepo vabljeni, da skupaj podpremo zeleno-črne bojevnike in jim pomagamo do nove zmage.

GREMO RUDAR!!!