Še tretji zaporedni remi

Zadnje gostovanje letošnje sezone je prineslo neodločen rezultat, s čimer pa glede na potek tekme in priložnosti naši fantje gotovo ne morejo biti zadovoljni. Tekma s Kamnikom, kjer so nogometaši Rudarja dvakrat vodili, deset minut pred koncem pa zastreljali še enajstmetrovko za zmago, se je končala z 2:2.

Kartoni so tokrat na Stadionu Mekinje preprečili nastop Periču in Kaziču, v kadru pa zaradi obveznosti ni bilo Mujkanoviča, Mujiča in Shale, poškodba pa je od nastopa oddaljila Milinoviča.

Naši nogometaši so tekmo začeli odločno in imeli žogo večino časa v svoji posesti ter pritiskali na vrata domačih, ki so v uvodnih minutah le redko prišli na polovico Rudarja. Po pritisku na zadnjo linijo Kamničanov je tako v 12. minuti Mlinar prestregel napačno podajo domačih v sredino, jo takoj podal v prostor Pišku, katerega pa je v kazenskem prostoru napačno zaustavil eden od domačih branilcev in Rudar je prišel do enajstmetrovke, ki jo je uspešno realiziral Domen Kunič. Po zadetku se igra ni bistveno spremenila, zeleno-črni so še naprej prevladovali ter imeli najprej lepo priložnost za povišanje izzida preko Deliča, nato pa je še lepšo zamudil Rekanovič, ko je že preigral domačega vratarja Milojeviča nato pa žogo prerahlo udaril proti vratom, kar je izkoristil domači branilec in iz golove črte rešil čisti zadetek. Kazen bi kmalu prišla na drugi strani, ko so Kamničani izvedli enega redkih protinapadov in prišli do enajstmetrovke, pri kateri pa se je izkazal vratar Matic Možic in z obrambo preprečil izenačenje. Do konca polčasa se rezultat nato ni menjal in Rudar je na odmor odšel z minimalnim vodstvom, s katerim pa glede na prikazano, naši fantje niso mogli biti najbolj zadovoljni.

Vstop v drugi polčas pa je takoj prinesel hladen tuš za zeleno-črne. Domači so namreč stopili nekoliko višje, bili bolj agresivni in dinamični ter po prodoru po desni strani, v 49. minuti, prišli do predložka v kazenski prostor, kjer je žogo v lastno mrežo nesrečno preusmeril Krajnc in rezultat je bil poravnan na 1:1. Pri tem mu je z odrivanjem s hrbta sicer pomagal tudi eden izmed domačih nogometašev, vendar je sodnikova piščalka ostala nema. Po prejetem zadetku so naši zopet poizkušali vzpostaviti prevlado na igrišču, z nekaj menjavami je poskrbel za malce več živahnosti tudi trener Ristič, kar je prineslo novo vodstvo Rudarja. Mlinar je v 65. minuti poslal predložek v kazenski prostor, Delič je odlično spustil žogo na nogo Tomu Zalazniku, ki je matiral domačega vratarja in Rudar je povedel z 1:2. Novo veliko priložnost za povišanje vodstva je nato znova zapravil Rekanovič, ki je ponovno preigral vratarja Milojeviča, potem pa zadel zgolj zunanji del mreže praznih vrat. Kazen na drugi strani je prišla že pet minut po vodstvu, domači so z desne strani poslali predložek v petmetrski prostor, kjer je Možica za izenačenje na 2:2 premagal Agovič . Rudar si je prizadeval priti do zmage, vse več stavil v napad in nagrada je prišla v 80. minuti v obliki nove enajstmetrovke. Prvi izvajalec Kunič je bil že na klopi za rezerviste, zato je odgovornost prevzel Tilen Mlinar, vendar je domači čuvaj prebral njegovo namero in strel uspel odbiti v kot. Po kotu in kratki kombinaciji je žogo pred vrata zavrtinčil Kahteran, v gneči se žoge ni dotaknil nihče, s skrajnimi napori pa jo je v zadnjem trenutku zopet ubranil, v teh minutah junak domačih Stefan Milojevič in preprečil zadetek Rudarja. Do zadnje priložnosti za zmago so naši fantje prišli v 89. minuti, ko je z 20 metrov streljal Klopčič, odbito žogo vratarja je v mrežo sicer uspel pospraviti Rekanovič, vendar je stranski sodnik označil prepovedan položaj.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Krajnc (od 61. Jurič), Drnovšek (K), Ocepek, Lipovšek; Mlinar, Kunič (od 62. Kahteran), Pišek, (od 70. Mudrinič) Zalaznik, Rekanovič; Delič

Strelci:

0:1 Kunič (12′) 11m

1:2 Zalaznik (65′)

Foto: Darko Kunič

Zadnje dejanje, preden se spusti zastor letošnje izvedbe Regionalne Ljubljanske lige, bo na sporedu v soboto, 27.05.2023 ob 18h, ko v Športni park Rudar prihajajo letošnji prvaki, ekipa Kočevja. Tekma je vsekakor priložnost za naše fante, da še enkrat več prikažejo vse svoje znanje in borbenost, za vse ljubitelje nogometa, pa da jih v tej sezoni še zadnjič podprete, pozdravite in namenite aplavz. RUDAR ŽIVI VEČNO!