Rudar zmagovalec Zasavskega derbija

Po več kot dveh letih, so zasavski ljubitelji nogometa znova dobro napolnili tribuno, tokrat zagorskega Mestnega stadiona ter pokazali, da je nogomet v Revirjih še kako živ. Na tribunah je za ene, ali druge, pesti stiskalo okrog 700 privržencev okroglega usnja, ki so videli vse kar derbi lahko ponudi, zmago pa so v končnici tekme domov odnesli naši nogometaši. Zagorje : Rudar 1:2.

Zagorjani so tekmo začeli v pričakovani zasedbi, nekaj več težav pa je imel s sestavo ekipe strateg Rudarja, Vukašin Ristič. Zaradi poškodb, so iz kombinacij izpadli Perič, Mujič in Kahteran, zaradi službenih obveznosti Sotenšek, zaradi zdravstvenih težav pa, pet pred dvanajsto, še Kunič. Drugič v letošnji sezoni je nastopil Denis Bašič, ki je tekmo začel na rezervni klopi, na koncu pa odločil tokratni spopad zasavskih rivalov.

Derbi so bolje začeli domači nogometaši in preko Plešnika imeli tudi prvo lepo priložnost, a je strel posojenega nogometaša velenjskega Rudarja, v kot uspel izbiti Jasim Mujkanovič. Rudar se je tokrat kar precej mučil proti taktično izredno disciplinirani mladi domači ekipi, in iz igre težko prihajal do priložnosti. Zagorjani so dobro zaprli dostop do svojih vrat in skušali Mujkanoviča ogroziti predvsem s hitrimi prehodi v napad, kjer sta težave Rudarjevi obrambi povzročala predvsem Plešnik in Kreštič. V 32. minuti so tako prvi zadeli Zagorjani, a ne iz hitrega protinapada, pač pa po ”Rudarjevo”. Udarec iz kota je izvajal Resnik, žogo je trboveljska obramba še uspela odbiti, a zgolj na volej Vida Plešnika, ki je premagal Mujkanoviča in poskrbel za veselje domačih navijačev. Naši fantje se kar niso uspeli pobrati, nekoliko pa jih je verjetno presekala tudi poškodba prvega strelca ekipe Anesa Rekanoviča, ki je mesto na zelenici v 40. minuti moral prepustiti izkušenemu Denisu Bašiču. V 42. minuti nato prekršek Zagorja v napadu, kar je glavnemu sodniku Kondiču signaliziral pomočnik Kurtušič. Kondič je to očitno v prvem trenutku spregledal, pustil igro in domači so mrežo zatresli še drugič. Po protestih naše ekipe, je glavni arbiter najprej 4. rumeni karton v sezoni, kar pomeni počitek na naslednji tekmi, pokazal vratarju Mujkanoviču, potem pa le stopil do svojega pomočnika, razveljavil zadetek in dosodil prekršek. Karton pa je žal ostal, čeprav je bil povod zanj sodniška napaka..

V drugi polčas sta obe ekipi vstopili enakovredno, domači so ostali pri taktičnem načrtu iz začetka tekme, Rudar je težko igral, svoje priložnosti pa iskal predvsem z dolgimi žogami in iz prekinitev. Na svoj račun so v 63. minuti končno prišli tudi trboveljski ljubitelji nogometa, ki so bili morda celo številčnejši od domačih pristašev, ko je Rudar poravnal izzid. Po prekinitvi je bil v kazenskem prostoru Zagorja najspretnejši Domen Ocepek in iz bližine premagal domačega vratarja Podkrajška. Dobrih deset minut kasneje pa je Rudar ostal še brez svojega drugega najboljšega strelca. Nekaj pretiranega sekanja tekme in nekaj ”hecnih” sodniških odločitev je botrovalo reakciji Maja Sajovica, ki je sodniku Kondiču povedal par krepkih, ta pa ga je z neposrednim rdečim kartonom (Sajovic bo počival dve tekmi) poslal pod prho. Rudar je nato trpel. Z igralcem manj so naši fantje sicer še vedno iskali pot do zagorske mreže, prej pa bi jo, iz protinapadov, skoraj našli domači. Dve izredni priložnosti za zmago mlade zagorske ekipe sta namreč zapravila Plešnik in Pušnik, ki nista uspela premagati razpoloženega Mujkanoviča. Ob izdihljajih tekme pa nato šok za domače in erupcija veselja, tako navijačev, kot nogometašev Rudarja. Po še eni prekinitvi je bil, v 93. minuti, v kazenskem prostoru najbolj priseben Denis Bašič, žogo pospravil za hrbet nemočnega Podkrajška in poskrbel za končnih 1:2.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Delič (od 92. Mešič), Drnovšek (K), Ocepek; Lipovšek (od 54. Jurič), Kazič, Mlinar (od 88. Alibegovič), Rižner (od 79. Halilovič), Krajnc; Rekanovič (od 40. Bašič), Sajovic

Strelci:

1:1 Ocepek (63′)

1:2 Bašič (93′)

Po dveh derbi tekmah pa za naše fante ni predaha. V nedeljo, 24.10.2021 ob 15h, v Športni park Rudar, po dobrem mesecu bo trboveljsko igrišče z novo travnato podlago znova na voljo vsem našim nogometašem, prihaja ekipa Bele krajine. Gre za nasprotnika, ki je do sedaj zbral 11 točk, 10 v zadnjih štirih tekmah, in zaseda 10. mesto na lestvici. Glede na dokaj zdesetkano naše moštvo, tekma gotovo ne bo lahka, bodo pa naši fantje gotovo želeli zmagati in zadržati lepo točkovno prednost pred zasledovalci. Pridite in jih podprite! Naprej zeleni..!

Vse navijače in obiskovalce obveščamo, da je za obisk tekme, še vedno, obvezno izpolnjevanje PCT pogojev (prebolelost, cepljenje, testiranje).