Rudar na koncu drugi

Zadnji krog letošnjega prvenstva v Regionalni Ljubljanski ligi, ni prinesel takšnega razpleta, kot smo vsi, ki nam srce bije zeleno-črno upali, Rudar pa je tako ostal na drugem mestu prvenstvene lestvice. Prvak je postala ekipa ATET Dren Vrhnika, ki se tako seli ligo višje. Kljub vsemu si naši fantje zaslužijo vse čestitke za prikazane predstave tekom sezone, vsi pa stiskamo pesti, da bi se morda odpre kakšno okno, če so se vrata že zaprla.

Rudar je v zadnjem krogu gostoval v Kočevju, trener Vukašin Ristič, pa je imel tokrat več težav s sestavo začetne enajsterice. Doma so namreč ostali kaznovani Mlinar, Halilovič in Sotenšek, zaradi bolezni je odpadel Perič, poškodbe so nastop preprečile tudi Bašiču in Kranjcu, odsoten je bil tudi vratar Mujkanovič. Edina dobra novica pred srečanjem je bila povratek Staša Kaziča, ki je stisnil zobe in pomagal ekipi na zadnji tekmi.

Rudarju je na tem srečanju igrala le zmaga, ki bi ga ob ugodnem razpletu tekme pripeljala nazaj na vrh in do naslova prvaka. In začelo se je povsem po željah naših nogometašev. V 5. minuti tekme, je na levi strani žogo sprejel Anes Rekanovič, poslal močan predložek po tleh v kazenski prostor, kjer je žoga mimo vseh nog našla pot v mrežo domačega vratarja za vodstvo Rudarja z 0:1. A je vodstvo trajalo zgolj 10 minut, saj so Kočevci v 15. minuti, po lepo izvedenem protinapadu, prišli do izenačenja, ko je mrežo knapov, za 1:1, zatresel Bajrektarevič. Naši fantje so delovali premalo sproščeni, domačini pa so na krilih izenačujočega zadetka igrali vse bolje. Po obdobju, ko je igra potekala pretežno med obema kazenskima prostoroma, z izjemo nekaj kotov Rudarja, pa nov hladen tuš v že tako hladnem in deževnem vremenu. Dvoboj na sredini igrišča, sicer verjetno pod prekrškom, je, v 39. minuti, izgubil Kazič, z dolgo žogo so soigralci lepo zaposlili napadalca Majcena, ki je s strelom pod prečko matiral Možica, za vodstvo Kočevja z 2:1. Rudar je v teh trenutkih deloval kot razbita vojska in že naslednjo minuto je imelo Kočevje še eno veliko priložnost, a je ob soočenju iz oči v oči z vratarjem Možicem, domači napadalec, okroglo usnje poslal mimo desne vratnice. Tik pred koncem polčasa pa novo upanje za naše fante. Prosti strel je izvedel Kazič, poslal odličen predložek v kazenski prostor, kjer pa se je, kot že nekajkrat v tej sezoni, odlično znašel branilec Domen Ocepek in postavil izid polčasa, 2:2.

Ob odmoru je v slačilnici, zaradi poškodbe, ostal Jurič, zamenjal pa ga je Rižner. In znova odličen začetek, podobno kot v prvem polčasu. Kunič je lepo zaposlil prvega strelca lige Maja Sajovica, ki je v 47. minuti, rutinirano zadel za preobrat in vnovično vodstvo Rudarja z 2:3. Znova pa je bilo vodstvo kratkega daha, saj je bil v 49. minuti rezultat ponovno poravnan. Manjšo napako si je pri lovljenju privoščil vratar Možic, domači so ponujeno izkoristili, Robida pa je poskrbel za izenačenje na 3:3. V 53. minuti je zavrelo na sredini igrišča, na koncu, pa je rdeči karton prejel nogometaš Kočevja, Bajrektarevič in Rudar je nadaljeval z igralcem več v polju. Po tej izključitvi so imeli naši fantje žogo pretežno v svoji posesti, vendar iz igre do pravih priložnosti niso prišli. So pa zato bili dvakrat v razmaku desetih minut, nevarni iz prekinitev, ko je iz prostih strelov pretil Staš Kazič, a mu je obakrat veselje preprečil domači vratar Šobar. V 85. minuti pa so, po konstantnih napadih Rudarja, do priložnosti iz protinapada vendarle prišli tudi domači, ki so krenili po levi strani, podajo v petmetrski prostor pa je v mrežo na koncu pospravil Goršič in poskrbel za, kot se je izkazalo, končnih 4:3.

Postava Rudar Trbovlje:

Možic (V); Lipovšek (od 67. Kahteran), Ocepek, Drnovšek (K), Mujič (od 78. Alibegovič); Kazič, Kunič (od 78. Mešič), Jurič (od 45. Rižner); Sajovic, Rekanovič, Delič

Strelci:

0:1 Rekanovič (5′)

2:2 Ocepek (45′)

2:3 Sajovic (47′)

Zastor nad prvenstvom 2021/2022 se je tako spustil. Rudar je na koncu osvojil 2. mesto s 47 točkami (15 zmag, 2 remija in 5 porazov) in za Vrhniko zaostal 5 točk. Fantje so nam pričarali izjemno sezono, kjer pa je na koncu žal malo zmanjkalo za naslov prvaka. Kljub vsemu lahko rečemo, da imamo izjemno ekipo, z izjemnim trenerskim štabom ter velja vsem samo čestitati za prikazano. Upanje umira zadnje..RUDAR ŽIVI VEČNO!