Remi z grenkim priokusom

Kljub temu, da članska ekipa, v sedmih tekmah beleži zgolj en poraz in se nahaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice, z le dvema točkama zaostanka za vodilnim Slovanom, je tokratni remi proti zadnjeuvrščeni ekipi Laby’s Mengo 28 pustil grenak priokus. Prva točka gostov v sezoni, pomeni dve izgubljeni Rudarja, s katerima bi se, če bi zmagal, nahajal na samem vrhu. Rudar : Laby’s Mengo 28 1:1.

Trener Ristič je moral tokrat enajsterico sestaviti brez še vedno poškodovanih Kuniča in Hadžiča ter, zaradi službenih obveznosti odsotnih, Drnovška in Periča. Se pa je po tekmi odsotnosti vrnil Emir Mujič.

Začetek Rudarja je bil znova poleten in potenten, po eni zapravljeni priložnosti, je domači napadalec Maj Sajovic, v 16. minuti, drugo izkoristil in popeljal zelene v zgodnje vodstvo z 1:0. In, ko je kazalo na novo rutinsko predstavo in zmago, se je zgodil nerazumljiv padec v igri naših, dogajati so se začele številne napake, gostje pa so tako čedalje večkrat prihajali do ugodnih situacij. V 41. minuti se je tako zgodilo neizbežno in gostje so, šele z drugim doseženim golom v sezoni, prišli do izenačenja z 1:1, ko je vratarja Mujkanoviča premagal Levec.

Povišani toni domačega stratega Rističa v garderobi med odmorom, so se sicer odrazili takoj v drugem polčasu, ko so naši fantje v tekmo znova krenili nekoliko odločneje. Rezultat so bile številne ugodne situacije in priložnosti, tresle so se vratnice in prečka, vendar žoga, kot se največkrat najraje naredi na takšnih tekmah, ni in ni hotela v mrežo gostujočega čuvaja Jermana. Na roko našim gotovo ni šel niti glavni sodnik Klančar, ki se je nekoliko brez potrebe ”razmahal”, delil kartone in vnašal še dodatno nervozo v Rudarjevo ekipo. A je kljub vsemu imelo naše moštvo vse znova v svojih nogah, ko je glavni delivec pravice upravičeno dosodil enajstmetrovko, vendar je bil iz bele točke tokrat žal neuspešen Zalaznik in ostalo je 1:1. Da bi bila mera polna, si je drugi rumeni karton v 82. minuti prislužil tokratni kapetan Staš Kazič in po odločitvi disciplinskega sodnika prejel kar štiri tekme prepovedi igranja.

Postava Rudar Trbovlje:

Mujkanovič (V); Lipovšek (od 63. Jurič), Kazič (K), Ocepek, Cigole; Rižner, Sotenšek (od 70. Kahteran), Mujič, Zalaznik; Rekanovič, Sajovic

Strelci:

1:0 Sajovic (16′)

Glede na razpored so pred Rudarjem tri težke tekme, saj jih najprej v gosteh čaka Bela krajina (točka več), potem na domačem igrišču vedno neugodne Cockta Kresnice ter nato v gosteh še lanski tretjeligaš Arne Tabor 69 (točka več). A je tokrat višja sila v obliki virusa SARS-CoV-2, prvenstveno dogajanje, kot kaže, prestavila za nedoločen čas, tako da je vprašanje, kdaj bodo omenjene tekme dejansko na sporedu. Upajmo, da čim prej. Ostanimo zdravi..